donderdag 13 september 2018

Recept voor suikervrije mokka chocolademousse



Baal je er ook van om je gasten die suikervrij eten geen lekker toetje te kunnen voorzetten dan is dit de oplossing:

receptenboek tip:






















  • 100 gr (pure)chocolade suikervrij
  • 250 ml slagroom
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 100 ml oploskoffie
  • Ahornsiroop of stevia
  1. Zet een pan op met water en doe hier een bak in die het water raakt.
  2. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Stop de chocolade in de bak en laat het langzaam smelten ( dit noemt met au-bain-marie)
  4. Maak de koffie klaar en voeg hieraan ahornsiroop/stevia toe op smaak
  5. Los de gelatine op in hete koffie en meng dit met de chocolade.
  6. Laat de chocola iets afkoelen.
  7. Klop de slagroom stijf
  8. Koken
  9. Meng de slagroom en de chocolade met elkaar en zorg ervoor dat het niet gaat schiften.
  10. Verdeel de Mouse over schaaltjes.
  11. Laat het ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast

Geen opmerkingen:

Een reactie posten