zondag 23 september 2018

Bospaddenstoelen stamppot met biefstuk en boerenjongesjus


Het maken van de jus is het lastigste onderdeel van dit recept. 

Koken

Ingrediënten voor de stamppot:

  • 4 biefstukken, tournedos of wilde zwijn biefstuk van 100 tot 150gram
  • 50 gram bakmargarine
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl zout
  • 4 eetlepels boerenjongens
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels rum

  1. Schil en was de aardappelen
  2. Maak de paddenstoelen schoon
  3. Hak de paddenstoelen en sjalotjes fijn.
  4. Bak de sjalotjes en paddenstoelen in de olijfolie bruin en strooi er zout over
  5. Giet de aardappelen af
  6. Stamp ze fijn met de boter en de melk
  7. Breng de aardappelen op smaak met de peper, zout en het nootmuskaat
  8. Meng de paddenstoelen en sjalotjes erdoor

  1. Hak de tijm fijn
  2. Meng dit met het paprikapoeder
  3. Wrijf dit over het vlees
  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit hem met boter
  5. Bak de biefstukken op het vuur en bak ze afhankelijk van de wensen de eters rosé, medium of doorbakken.
  6. Haal ze uit de pan en strooi er wat zout over
  7. Leg ze in aluminium folie en vouw ze dicht zodat ze niet afkoelen
  8. Gebruik de jus in de pan om de boerenjongens in te bakken. Voeg hier de appelstroop aan toe. Gebruik laag vuur!
  9. Voeg de rum en een klein beetje water toe en roer tot er een mooie egale jus ontstaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten