donderdag 13 september 2018

Lekker en makkelijk hoofdgerecht recept: Gestoomde kip met pittige korianderboter

Ingrediënten:

  • 50g zachte boter
  • 1 bird’s eye pepertje
  • 3 el verse koriander
  • 4 kipfilets ongeveer 175 gram
  • 400 ml kokosmelk
  • 350 ml kippenbouillon
  • 200g basmatirijst
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 3 bosuitjes
  • 2 el rijstazijn
  • Peper zout














Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Grote pan met stoominzet











Bereidingswijze:

  1. Verwijder de zaadjes uit de bird’s eye peper en snij hem fijn
  2. Snij de koriander fijn
  3. Vermeng de boter met de peper en de koriander
  4. Kerf de kipfilets aan de zijkant zodat je hem kan vullen
  5. Vul elke kipfilet met een kwart van het botermengsel
  6. Leg elke filet op een stuk bakpapier van 30x30cm
  7. Strooi wat zout en peper over de kip
  8. Klap de zijkanten van het papier naar het midden en vouw het om zodat de kip goed omsloten is
  9. Draai de uiteinden van het papier dicht
  10. Schenk de kokosmelk en bouillon in een grote pan waar de stoominzet op past
  11. Breng het aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe
  12. Leg de kippakketjes in de stoominzet en leg het deksel op de pan.
  13. Stoom de kip en kook de rijst in 15 tot 18 minuten klaar.
  14. Roer de rijst halverwege één keer om
  15. Schrap in tussen de wortel en snijd de wortel, komkommer en bosuitjes in dunne staafjes
  16. Besprenkel ze met de rijstazijn
  17. Pak de kipfilets uit en vang de jus op en snijd ze vervolgens schijn doormidden
  18. Serveer de kip op een bedje van rijst
  19. Sprenkel de jus erover en dresseer de zure groenten erover

Geen opmerkingen:

Een reactie posten