Lekker en makkelijk hoofdgerecht recept: Gestoomde kip met pittige korianderboter
Ingrediënten:
- 50g zachte boter
- 1 bird’s eye pepertje
- 3 el verse koriander
- 4 kipfilets ongeveer 175 gram
- 400 ml kokosmelk
- 350 ml kippenbouillon
- 200g basmatirijst
- 1 wortel
- ½ komkommer
- 3 bosuitjes
- 2 el rijstazijn
- Peper zout
Benodigdheden:
- Bakpapier
- Grote pan met stoominzet
Bereidingswijze:
- Verwijder de zaadjes uit de bird’s eye peper en snij hem fijn
- Snij de koriander fijn
- Vermeng de boter met de peper en de koriander
- Kerf de kipfilets aan de zijkant zodat je hem kan vullen
- Vul elke kipfilet met een kwart van het botermengsel
- Leg elke filet op een stuk bakpapier van 30x30cm
- Strooi wat zout en peper over de kip
- Klap de zijkanten van het papier naar het midden en vouw het om zodat de kip goed omsloten is
- Draai de uiteinden van het papier dicht
- Schenk de kokosmelk en bouillon in een grote pan waar de stoominzet op past
- Breng het aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe
- Leg de kippakketjes in de stoominzet en leg het deksel op de pan.
- Stoom de kip en kook de rijst in 15 tot 18 minuten klaar.
- Roer de rijst halverwege één keer om
- Schrap in tussen de wortel en snijd de wortel, komkommer en bosuitjes in dunne staafjes
- Besprenkel ze met de rijstazijn
- Pak de kipfilets uit en vang de jus op en snijd ze vervolgens schijn doormidden
- Serveer de kip op een bedje van rijst
- Sprenkel de jus erover en dresseer de zure groenten erover
Geen opmerkingen:
Een reactie posten