Stamppot boerenkoolbrood met rookworst

- 500 kruimige aardappels
- 500 verse boerenkool gewassen van de steel geplukt
- 2 pakjes bladerdeeg
- 60 gram gezouten roomboter (liefst ambachtelijk)
- 1 rookworst ( van de markt smaken ze het lekkerst ik ben geen van de voorverpakte worsten zonder een naam te willen noemen)
- 1 eierdooier
- theelepel zout
- scheutje natuurazijn
- 15 gram tarwevlokken
- 5 deciliter volle melk
- margarine / olie voor invetten van de cakevorm
Receptenboektip:
- Cakevorm van 30cm lengte
Bereiding:
- Snij de boerenkool fijn
- Schil de aardappelen was ze en snij ze in vieren
- Zet water op in een pan
- Voeg de aardappels, de boerenkool, het zout en de helft van de boter toe.
- Kook de inhoud in 10 tot 15 minuten gaar
- Stamp of gebruik de mixer om het goed te mengen en voeg de boter, melk en een scheutje azijn toe
- Vet de cakevorm in met margarine
- Bestrooi de cakevorm aan de zijkanten en de bodem met tarwevlokken (niet alles bewaar wat voor de bovenkant)
- Pak nu bladerdeeg en zorg dat de bodem en zijkanten met goed bedekt zijn. Bewaar wat bladerdeeg voor de bovenkant
- Zorg dat het bladerdeeg iets uitsteekt over de rand
- Vul de vorm voor de helft met boerenkool en leg de worst in het midden
- Vul daarna de rest met de boerenkool
- Vouw de randen van het bladerdeeg over de boerenkool
- Gebruik de rest van het bladerdeeg om de bovenkant dicht te maken
- Strooi de tarwevlokken op de bovenkant
- Bestrijk het geheel met de eierdooier zodat het gaat straks mooi goudbruin wordt
- Verwarm de oven voor op 240c
- Bak de stampot af in 15 tot 20 minuten. Als de bladerdeeg goudbruin is kun je hem serveren
- Eet smakelijk
EuroClix, veel kortingen en aanbiedingen. Verdien geld met online aankopen, vragenlijsten, luckyclix en het lezen van e-mails.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten