zondag 23 september 2018

Recept voor citroen granita koud drankje lekker voor in de zomer



Een granita houdt het midden tussen koud en drankje en een sorbet. Dit is erg verfrissend en ook lekker als straks de zon weer gaat schijnen. Granita betekent korrelig.  Met de granita kun je eindeloos variëren.  Vervang de citroen door bijvoorbeeld aardbei, roze grapefruit of mandarijnen. Je kan ook likeur en kruiden toevoegen. Nu heb ik alle recepten van mijn cursus gehad en zijn mijn recepten even op tot de volgende cursus.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4,5 dl water
  • 115 gram witte kristalsuiker
  • 2,25 dl citroensap
  • Geraspte citroen van een schil

receptentips:

Benodigdheden:

  • Een pan met dikke bodem
  • Diepvriesdoos
  • Keukenmachine
  • Vier glazen om het in te serveren
Koken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm het water in de pan op een laag vuur
  2. Voeg de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost
  3. Breng het aan de kook en haal vervolgens de pan van het vuur en laat het afkoelen
  4. Roer het citroensap en de rasp door het mengsel
  5. Giet het mengsel in de diepvriesdoos en zet het 3 tot 4 uur in de diepvries
  6. Haal vlak voor het opdienen de doos uit de diepvries en doop de bodem in warm water
  7. Keer het ijsblok om en hak het in kleine stukken
  8. Doe het in de keukenmachine en laat het tot kleine ijskristallen vermalen
  9. Serveer het 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten