woensdag 31 oktober 2018

Recept voor: fusili met gorgonzola en paddenstoelensaus (vegetarisch)

Deze lekkere fusili is snel te bereiden, vegetarisch en lekker.

Voor 4 personen:

  • 350g gedroogde spaghetti
  • 3 el olijfolie
  • 350g wilde paddenstoelen 
  • 1 teen knoflook
  • 4 dl slagroom
  • 250 g gorgonzola
  • zout en peper
  • 2 el verse bladpeterselie


  Voorbereiding:

  1. Snij de paddenstoelen in plakjes
  2. Snij de knoflook fijn
  3. Verkruimel de gorgonzola
  4. Snij de bladpeterselie fijn

Receptenboek tip:

 


  1. Breng een pan met water aan de kook voeg wat zout toe
  2. Voeg de pasta toe aan het water en kook het 8 tot 10 minuten tot hij beetgaar is
  3. Verhit intussen de olie in een dikkekoekenpan
  4. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze al roerend op een laag vuur 5 minuten.
  5. Voeg de knoflook toe en bak ze nog 2 minuten
  6. Voeg de room aan de paddenstoelen toe en breng het roeren aan de koek.
  7. Laat het 1 minuut doorkoken tot de room wat dikker is
  8. Zorg dat het niet meer kookt
  9. Voeg de gorgonzola toe en laat deze smelten 
  10. Breng het op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur
  11. Giet de pasta af en doe hem door de saus. Roer goed en bestrooi het met de peterselie

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten