vrijdag 3 juli 2020

Recept voor de lekkerste BBQ / Italiaanse hamburger echt je gelooft je smaakpapillen niet!

Ik hou van BBQ'en en van heerlijke hamburgers. Zelf heb ik nu een heerlijk recept gemaakt dat je kan combineren met een lekker sesam broodje en kan beleggen zoals je zelf wil met bijvoorbeeld:


  • Bacon
  • Tomaat
  • Komkommer
  • Sla
  • Truffel mayonaise
  • Parmezaanse kaas
  • Paprika
Wat maakt mijn burger zo lekker de extra toegevoegde kruiden en de salami.

De ingrediënten voor 4 personen:
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 300 gram gehakt
  • 6 tot 8 plakken Italiaanse salami
  • 2 sjalotjes
  • 1 knoflook teen gekneusd
  • Verse basilicum ( of 1 theelepel gedroogde)
  • Verse oregano (of 1 theelepels gedroogde)
  • Paprika poeder
  • Peper
  • Zout

Variatie:

  • Vervang de salami voor spek of bacon
Bereiding:

  • Snij de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze 5 tot 10 minuten in een pan.
  • Blender de salami in de blender tot hij erg fijn is.
  • Doe het gehakt en alle andere ingrediënten in een mengkom en meng het door elkaar.
  • Kijk of het gehakt goed aan elkaar plakt en niet te nat is.
  • Als het te nat is voeg wat paneermeel toe is het te droog voeg wat extra ei toe.
  • Maak 4 hamburgers van het gehakt.
  • Als je ze niet gelijk gebruikt bewaar ze dan in de koelkast.
  • Als je ze bereid op de BBQ schroei je ze eerst goed dicht en laat ze vervolgens na garen via indirecte hitte. 
  • Schroei ondertussen de sesambroodjes aan de binnenkant. 
  • Als je ze in de pan bereikt schroei je de burgers ook op hoog vuur dicht en laat je ze verder garen op laag vuur.
  • Laat de burgers even rusten en serveer ze vervolgens.

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten