- Bacon
- Tomaat
- Komkommer
- Sla
- Truffel mayonaise
- Parmezaanse kaas
- Paprika
Wat maakt mijn burger zo lekker de extra toegevoegde kruiden en de salami.
De ingrediënten voor 4 personen:
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- 300 gram gehakt
- 6 tot 8 plakken Italiaanse salami
- 2 sjalotjes
- 1 knoflook teen gekneusd
- Verse basilicum ( of 1 theelepel gedroogde)
- Verse oregano (of 1 theelepels gedroogde)
- Paprika poeder
- Peper
- Zout
Variatie:
- Vervang de salami voor spek of bacon
Bereiding:
- Snij de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze 5 tot 10 minuten in een pan.
- Blender de salami in de blender tot hij erg fijn is.
- Doe het gehakt en alle andere ingrediënten in een mengkom en meng het door elkaar.
- Kijk of het gehakt goed aan elkaar plakt en niet te nat is.
- Als het te nat is voeg wat paneermeel toe is het te droog voeg wat extra ei toe.
- Maak 4 hamburgers van het gehakt.
- Als je ze niet gelijk gebruikt bewaar ze dan in de koelkast.
- Als je ze bereid op de BBQ schroei je ze eerst goed dicht en laat ze vervolgens na garen via indirecte hitte.
- Schroei ondertussen de sesambroodjes aan de binnenkant.
- Als je ze in de pan bereikt schroei je de burgers ook op hoog vuur dicht en laat je ze verder garen op laag vuur.
- Laat de burgers even rusten en serveer ze vervolgens.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten