dinsdag 21 juli 2020

Voorgerecht dit is een recept voor gepofte knoflook soep

Ik hou van knoflook en een knoflook soep leek mij ook lekker hieronder het recept:

Ingrediënten:


  • 4 bollen knoflook
  • 3 uien
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 3 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel
  • 3 el tarwebloem
  • 500 ml verse slagroom
  • 0,8 liter kraanwater
  • 1 groentebouillon tablet 

De bereiding:

Eigenlijk is het heel simpel:


  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Leg de knoflook bollen op een bakplaat of een ovenschaal. 
  3. Pof de knoflook 40 minuten in de oven.
  4. Snipper ondertussen de uien.
  5. Haal de knoflook uit de oven en laat ze afkoelen, ze zijn echt heel warm.
  6. Verhit boter in een soeppan en fruit de ui, laurierblaadjes en de kruidnagel 10 minuten.
  7. Knijp ondertussen de knoflook uit de bollen of wip de tenen uit de bol.
  8. Voeg de knoflook en de bloem toe aan de ui en bak dit 1 minuut mee.
  9. Voeg de room, het water, het bouillontablet toe en breng het aan de kook.
  10. Draai de het vuur laag als het kookt en laat het 30 minuten doorkoken. 
  11. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. 
  12. Eventueel kun je de soep zeven.
  13. Breng het op smaak met peper en zout.
KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten