Ik hou van knoflook en een knoflook soep leek mij ook lekker hieronder het recept:
Ingrediënten:
- 4 bollen knoflook
- 3 uien
- 30 g ongezouten roomboter
- 3 gedroogde laurierblaadjes
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- 3 el tarwebloem
- 500 ml verse slagroom
- 0,8 liter kraanwater
- 1 groentebouillon tablet
De bereiding:
Eigenlijk is het heel simpel:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Leg de knoflook bollen op een bakplaat of een ovenschaal.
- Pof de knoflook 40 minuten in de oven.
- Snipper ondertussen de uien.
- Haal de knoflook uit de oven en laat ze afkoelen, ze zijn echt heel warm.
- Verhit boter in een soeppan en fruit de ui, laurierblaadjes en de kruidnagel 10 minuten.
- Knijp ondertussen de knoflook uit de bollen of wip de tenen uit de bol.
- Voeg de knoflook en de bloem toe aan de ui en bak dit 1 minuut mee.
- Voeg de room, het water, het bouillontablet toe en breng het aan de kook.
- Draai de het vuur laag als het kookt en laat het 30 minuten doorkoken.
- Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer.
- Eventueel kun je de soep zeven.
- Breng het op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten