zaterdag 17 oktober 2020

Recept voor een vegetarisch voorgerecht: zoete doperwten soep met bieslook en gorgonzola

Recept voor zoete doperwten soep met olijven en gorgonzola 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 selderij stronken fijn gesneden
  • 1 teen fijn gesneden knoflook
  • 4 kopjes bevroren zoete doperwten
  • 1000 ml biologische zout arme vegetarische bouillon
  • 4 theelepels fijn gesneden bieslook
  • Klein stukje gorgonzola of vetarme yoghurt
  • Naar smaak toevoegen peper en zout


  1. Breng in een soeppan de bouillon, ui, selderij, knoflook en erwten aan de kook. Als het kookt zet dan het vuurzachter tot het net kookt en laat het 20 minuten doorkoken.
  2. Zet het vuur uit en gebruik een blender om de soep tot egale soep te krijgen.
  3. Serveer de soep in kommen met de gorgonzola of yoghurt erin. 
  4. De bieslook serveer je in een apart bakje zodat men het naar smaak kan toevoegen.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten