maandag 28 december 2020

Recept voor een voorgerecht: feestelijke tui­n­erw­ten­soep met ge­roos­ter­de cher­ry­to­ma­ten

Dit is een recept voor een voorgerecht een feestelijke tui­n­erw­ten­soep met ge­roos­ter­de cher­ry­to­ma­ten, deze soep is erg lekker en smaakt verrassend. 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 robuust stokbrood bruin
  • 1 el (olijf)olie
  • 250 g cherrytomaten aan de tak (schaal)
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse munt
  • 75 g gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 600 g diepvries tuinerwten
  • 1 groentebouillontablet
  • 750 ml water
  • 3 el truffel-paddenstoelentapenade
  • 1 el appelciderazijn
  • Olijfolie



Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk met de olie. 
  3. Smeer de tomaatjes in met olijfolie stop de tomaatjes in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  4. Bak ze samen met het brood +- 10 tot 12 minuten in de oven.
  5. Snij ondertussen de munt en knoflook fijn, hou wat munt apart in een bakje.
  6. Verhit wat boter in een soeppan en fruit de knoflook rustig 1 tot 2 minuten.
  7. Voeg water toe aan de knoflook en voeg hier vervolgens de bouillontabletten en de bevroren tuin erwten aan toe.
  8. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
  9. Meng ondertussen de truffeltapenade met de boter.
  10. Zet het vuur onder de pan uit en voeg de munt en azijn toe en pureer het vervolgens met een blender.
  11. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout meestal vind ik zout zelf niet nodig.
  12. Haal het brood en de tomaatjes uit de oven.
  13. Besmeer het brood met de roomboter truffeltapenade
  14. Schenk de soep in kommen of soepborden en verdeel de tomaatjes over de soep en voeg hier wat munt aan toe.KokenKoken
  15. Serveer de soep met het brood.
  16. Eet smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten