maandag 21 augustus 2023

Nagerecht: crème brûlée met boerenkwark voor vier personen

Dit is een heerlijke variant op crème brûlée. Je kan dit heerlijke nagerecht de dag van te voren bereiden en de dag erna afmaken met de suiker laag.

Crème brûlée met boerenkwark

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 ml volle boerenkwark
  • 3 grote eieren
  • 100 gram kristal suiker
  • 1 zakje vanillesuiker 
  • Riet suiker voor het laagje

Benodigdheden:

  • Oven
  • Steelpan
  • Garde
  • Kom 
  • Ramekins of andere kleine oven schaaltjes
  • Ovenschaal
  • Crème brûlée brander




Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Klop met een mixer de kwark, eieren, suiker en vanillesuiker glad.
  3. Zet de ramekins of schaaltjes in de ovenschaal.
  4. Schenk het kwarkmengsel in de ramekins.
  5. Vul de ovenschaal met warm niet kokend water tot maximaal halverwege de schaaltjes.
  6. Dek de schaaltjes losjes af met een vel aluminium folie.
  7. Laat de crème 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven staan. 
  8. Haal ze uit de ovenschaal en laat ze afkoelen. 
  9. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand ze af met een mooi karamel laagje en serveer ze.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten