maandag 21 augustus 2023

Nagerecht crème brûlée met kersen en rum recept voor 6 personen

 Dit is een heerlijke variant op crème brûlée. Je kan dit heerlijke nagerecht de dag van te voren bereiden en de dag erna afmaken met de suiker laag.

Crème brûlée met kersen en rum

Dit recept is voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 600 ml slagroom
  • 8 grote eierdooiers
  • 80 gram kristal suiker 
  • 2 eetlepels rum
  • 300 gram ontpitte kersen
  • Riet suiker voor het laagje

Benodigdheden:

  • Oven
  • Steelpan
  • Garde
  • Kom 
  • Ramekins of andere kleine oven schaaltjes
  • Ovenschaal
  • Crème brûlée brander




Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Was de rabarber en snij deze in stukjes
  3. Verwarm in de steelpan de slagroom tot het bijna kookt.
  4. Klop met de garde de eierdooiers en de kristalsuiker. 
  5. Neem de slagroom van het vuur en schenk de eieren al kloppend bij de slagroom.
  6. Voeg nu de rum toe.
  7. Zet de ramekins of schaaltjes in de ovenschaal.
  8. Verdeel de kersen over de schaaltjes.
  9. Schenk het slagroom mengsel door een zeef en voeg het toe aan de ramekins.
  10. Vul de ovenschaal met warm niet kokend water tot maximaal halverwege de schaaltjes.
  11. Dek de schaaltjes losjes af met een vel aluminium folie.
  12. Laat de crème 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven staan. 
  13. Haal ze uit de ovenschaal en laat ze afkoelen. 
  14. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  15. Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand ze af met een mooi karamel laagje en serveer ze.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten