woensdag 16 augustus 2023

Nagerecht recept crème brûlée met appel en kaneel

 Dit is een heerlijke variant op crème brûlée. Je kan dit heerlijke nagerecht de dag van te voren bereiden en de dag erna afmaken met de suiker laag.

Crème brûlée met appel en kaneel

Ingrediënten:

  • 300 ml slagroom
  • 4 grote eierdooiers
  • 50 gram kristal suiker 
  • halve theelepel kaneel
  • 1 zoete beetje frisse appel 
  • Riet suiker voor het laagje

Benodigdheden:

  • Oven
  • Steelpan
  • Garde
  • Kom 
  • Ramekins of andere kleine oven schaaltjes
  • Ovenschaal
  • Crème brûlée brander

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Schil de appel en snij hem in kleine stukjes.
  3. Schep de appel in een kom en meng ze met 10 gram suiker en de kaneel.
  4. Hou je van stevige crème brûlée bak dan de appel eerst
  5. Verwarm in de steelpan de slagroom tot het bijna kookt.
  6. Klop met de garde de eierdooiers en de kristalsuiker. 
  7. Neem de slagroom van het vuur en schenk de eieren al kloppend bij de slagroom.
  8. Zet de ramekins of schaaltjes in de ovenschaal en verdeel hier de appel over.
  9. Schenk het slagroom mengsel door een zeef en voeg het toe aan de ramekins.
  10. Vul de ovenschaal met warm niet kokend water tot maximaal halverwege de schaaltjes.
  11. Dek de schaaltjes losjes af met een vel aluminium folie.
  12. Laat de crème 60 minuten in de voorverwarmde oven staan. 
  13. Haal ze uit de ovenschaal en laat ze afkoelen. 
  14. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  15. Bestrooi de schaaltjes met rietsuiker en brand ze af met een mooi karamel laagje en serveer ze.


KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten