Een lekker simpel lunchrecept, gevulde Italiaanse tomaten
Dit is een heerlijk lunchrecept. Lekker Italiaans, ook heerlijk als tussendoortje of als snack op een verjaardag. Het is ook nog heel erg gezond. Op warme dagen vind ik dit heel erg fijn.
Voor 4 personen:
- 8 grote rijpe tomaten (pomodori of roma)
- 7 el extra vergine olijfolie
- 2 fijngesneden uien
- 2 tenen uitgeperste knoflook
- 115 g verse broodkruim
- 8 fijngesneden en uitgelekte ansjovisfilets
- 3 el fijngesneden en ontpitte zwarte olijven
- 1 el verse oregano
- 4 el versgeraspte parmezaanse kaas
Variatie tips
- Gebruik mozzarella
- Gebruik paparika in plaats van tomaat
- Vervang de ansjovis door gehakt
Nog een boekentip:
Benodigdheden:
- Mes
- Theelepel
- Keukenpapier
- Koekenpan
- Oven
- Ovenvaste schaal
Bereidingswijze:
- Snij een dun kapje van de tomaten
- Haal het zaad met een theelepel eruit en gooi het kapje en het zaad weg
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zorg dat de schil heel blijft en laat de tomaten omgekeerd op keukenpapier uitlekken
- Verhit 6 eetlepels olijfolie in de koekenpan
- Voeg de uien en knoflook toe en laat het ongeveer 5 minuten op een zacht vuur staan tot het mengsel zacht is
- Haal de pan van het vuur en roer het broodkruim, de ansjovis, de olijven en de kruiden erdoor
- Neem een theelepel en vul de tomaten met het mengsel
- Zet ze in de ovenvaste schaal en bestrooi de bovenkant met de parmezaanse kaas en druppel er wat olijfolie over
- Zet de schaal in de oven en laat de tomaten 20 tot 25 minuten bakken tot ze zacht zijn en de bovenkant goudbruin is
- Haal de schaal uit de oven en server het of laat het afkoelen tot het op kamer temperatuur is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten