vrijdag 28 juli 2017

Lunchrecept of bijgerecht: Toast met kaas en zongedroogde tomaten

 Toast met kaas en zongedroogde tomaten

Koken
Dit is een heerlijk lunchrecept of bijgerecht bij soep bijvoorbeeld ook kun je het als avondsnack maken. 

Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 sfilatine of grote ciabattas 
  • 175 g puree van zongedroogde tomaten
  • 300 g mozzarella uitgelekt en in dobbelsteentjes
  • 1 1/2 el gedroogde oregano
  • 1 1/2 el gedroogde basilicum
  • 2-3 el olijfolie
  • peper

Kookboektip:













Variatietips:

  • Voeg champignons toe
  • Voeg pesto toe
  • Voeg knoflook toe

Benodigdheden:


  • Grill
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Snij het brood in schuine plakken en gebruik de uiteinden niet
  2. Rooster de sneetjes aan beide zeiden goudbruin onder de grill
  3. Meng de tomatenpuree met de kruiden en de peper
  4. Besmeer ieder sneetje aan een kant met de tomatenpuree
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden
  6. Leg er mozzarella op en besprenkel de plakken met olijfolie.
  7. Bak ze ongeveer 5 minuten af in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te borrelen. 
  8. Haal de sneetjes uit de oven en laat ze afkoelen voor het serveren.
  9. algemeen








Geen opmerkingen:

Een reactie posten