Toast met kaas en zongedroogde tomaten
Dit is een heerlijk lunchrecept of bijgerecht bij soep bijvoorbeeld ook kun je het als avondsnack maken.
Het recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 2 sfilatine of grote ciabattas
- 175 g puree van zongedroogde tomaten
- 300 g mozzarella uitgelekt en in dobbelsteentjes
- 1 1/2 el gedroogde oregano
- 1 1/2 el gedroogde basilicum
- 2-3 el olijfolie
- peper
Kookboektip:
Variatietips:
- Voeg champignons toe
- Voeg pesto toe
- Voeg knoflook toe
Benodigdheden:
- Grill
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze:
- Snij het brood in schuine plakken en gebruik de uiteinden niet
- Rooster de sneetjes aan beide zeiden goudbruin onder de grill
- Meng de tomatenpuree met de kruiden en de peper
- Besmeer ieder sneetje aan een kant met de tomatenpuree
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Leg er mozzarella op en besprenkel de plakken met olijfolie.
- Bak ze ongeveer 5 minuten af in de oven tot de kaas is gesmolten en begint te borrelen.
- Haal de sneetjes uit de oven en laat ze afkoelen voor het serveren.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten