woensdag 2 augustus 2017

Heerlijk dessert recept: warme chocolade cakejes ook wel lavacakes genoemd, de chocolade loopt eruit!

voor 4 personen

Dit is een klassiek recept van pure chocolade waar de binnenkant vloeibaar van is. De chocolade stroomt eruit zodra je er een hap van neemt.

Wat hebben we nodig?

  • 175 g gehakte pure chocolade
  • 1,25 dl slagroom
  • 3 grote eieren
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 1/2 tl vanille-essence
  • 1 el bloem
  • cacaopoeder om te bestuiven

Receptenboektip:

http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=17097&t=p&pid=1001004005764802&f=PDL

Welke hulpmiddelen hebben we nodig?

Hoe maken we het?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Vet 4 kleine puddingvormpjes in met zonnebloemolie en bekleed de bodem met een rondje bakpapier
  3. Doe de chocolade en room in een hittebestendige kom en zet die boven een pan met zacht kokend water
  4. Wacht tot de chocolade gesmolten is en roer hem glad
  5. Klop in een andere kom de eieren, suiker, vanille en bloem door elkaar
  6. Klop beetje bij beetje de ( nog warme) gesmolten chocolade erdoor
  7. Schep het mensel in de vormpjes en zet die op een bakplaat
  8. Laat de cakjes in 10 minuten in de oven gaar worden en zorg dat ze vanbinnen nog zacht zijn
  9. Stort ze op bordjes bestuif ze met cacao en serveer ze meteen












Variatietips:

  • vervang de slagroom door Griekse yoghurt of crème fraîche deze smaakt minder vol
  • vervang de vanille door 1 tl koffiearoma en voeg 2 el koffielikeur aan het chocolade mengsel toe voor een mokka smaak
  • druk in elke cake een marshmellow ( druk ze helemaal onder voor je de cakejes gaat bakken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten