voor 4 personen
Dit is een klassiek recept van pure chocolade waar de binnenkant vloeibaar van is. De chocolade stroomt eruit zodra je er een hap van neemt.
Wat hebben we nodig?
- 175 g gehakte pure chocolade
- 1,25 dl slagroom
- 3 grote eieren
- 3 el bruine basterdsuiker
- 1/2 tl vanille-essence
- 1 el bloem
- cacaopoeder om te bestuiven
Receptenboektip:
Welke hulpmiddelen hebben we nodig?
- kleine puddingvormpjes
- bakpapier
- pan
- hittebestendige kom
- mixer
- bakplaat
Hoe maken we het?
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Vet 4 kleine puddingvormpjes in met zonnebloemolie en bekleed de bodem met een rondje bakpapier
- Doe de chocolade en room in een hittebestendige kom en zet die boven een pan met zacht kokend water
- Wacht tot de chocolade gesmolten is en roer hem glad
- Klop in een andere kom de eieren, suiker, vanille en bloem door elkaar
- Klop beetje bij beetje de ( nog warme) gesmolten chocolade erdoor
- Schep het mensel in de vormpjes en zet die op een bakplaat
- Laat de cakjes in 10 minuten in de oven gaar worden en zorg dat ze vanbinnen nog zacht zijn
- Stort ze op bordjes bestuif ze met cacao en serveer ze meteen
Variatietips:
- vervang de slagroom door Griekse yoghurt of crème fraîche deze smaakt minder vol
- vervang de vanille door 1 tl koffiearoma en voeg 2 el koffielikeur aan het chocolade mengsel toe voor een mokka smaak
- druk in elke cake een marshmellow ( druk ze helemaal onder voor je de cakejes gaat bakken)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten