woensdag 2 augustus 2017

Vegetarisch hoofdgerecht recept : gegrilde polenta met paddenstoelen en spinazie

voor 4 personen

Koken

Ingrediënten:

  • 250 g Kant-en-klare polenta
  • 4 Grote portobello paddenstoelen
  • 60 g Boter
  • 4 Zeer verse eieren
  • 100 g Spinazieblaadjes
  • Geschaafde Parmezaanse kaas ter garnering
  • 1 Teen geperste knoflook
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden bieslook ( plus wat extra ter garnering)
  • Zout en peper

Receptenboektip echt top:

http://partnerprogramma.bol.com/click/click?p=1&s=17097&t=p&pid=9200000025469250&f=PDL


Wat hebben we nodig?

Hoe maken we het?

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  2. Bekleed een bakplaat met aluminium folie
  3. Snijd de polenta in 8 plakjes en schik ze samen met de portobell's op de bakplaat ze mogen tegen elkaar aan komen
  4. Laat de boter samen met de knoflook smelten in een pannetje
  5. Voeg de peterselie en bieslook toe
  6. Bestrijk de portobello's en polenta met de kruidenboter
  7. Bestrooi ze met wat zout en peper
  8. Gril alles 3-4 aan elke kant of tot de polenta goudbruin kleurt en de portobello's gaar zijn
  9. Breng in een pan een bodempje van ongeveer van 5 cm water tegen de kook aan
  10. Breek de eieren voorzichtig vlak boven het water
  11. Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten of tot ze net gestold zijn
  12. Schep ze met een schuimspaan uit de pan
  13. Schik op elk bord 2 plakjes polenta en voeg een handje spinazie toe
  14. Leg hierop de portobello's en de gepocheerde eieren
  15. Besprenkel ze met de resterende kruidenboter
  16. Garneer het met geschaafde Parmezaanse kaas en bieslook


Geen opmerkingen:

Een reactie posten