Vegetarisch hoofdgerecht recept : gegrilde polenta met paddenstoelen en spinazie
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 250 g Kant-en-klare polenta
- 4 Grote portobello paddenstoelen
- 60 g Boter
- 4 Zeer verse eieren
- 100 g Spinazieblaadjes
- Geschaafde Parmezaanse kaas ter garnering
- 1 Teen geperste knoflook
- 1 el fijngesneden peterselie
- 1 el fijngesneden bieslook ( plus wat extra ter garnering)
- Zout en peper
Wat hebben we nodig?
Hoe maken we het?
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Bekleed een bakplaat met aluminium folie
- Snijd de polenta in 8 plakjes en schik ze samen met de portobell's op de bakplaat ze mogen tegen elkaar aan komen
- Laat de boter samen met de knoflook smelten in een pannetje
- Voeg de peterselie en bieslook toe
- Bestrijk de portobello's en polenta met de kruidenboter
- Bestrooi ze met wat zout en peper
- Gril alles 3-4 aan elke kant of tot de polenta goudbruin kleurt en de portobello's gaar zijn
- Breng in een pan een bodempje van ongeveer van 5 cm water tegen de kook aan
- Breek de eieren voorzichtig vlak boven het water
- Pocheer de eieren ongeveer 3 minuten of tot ze net gestold zijn
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan
- Schik op elk bord 2 plakjes polenta en voeg een handje spinazie toe
- Leg hierop de portobello's en de gepocheerde eieren
- Besprenkel ze met de resterende kruidenboter
- Garneer het met geschaafde Parmezaanse kaas en bieslook
Geen opmerkingen:
Een reactie posten