Dit recept is erg gezond lekker en vegetarisch ideaal voor in de zomer. Bereidingstijd 10 tot 25 minuten.
Voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten:
- 1 tl olijfolie
- 1 ui in dunne partjes gesneden
- 1 tot 2 geperste knoflook tenen
- 2 eieren
- 2 eiwitten
- 1 kleine geraspte courgette
- 2 geschrapte en gewassen wortels
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 1 el gesneden verse basilicum ter garnering
Vegetarisch kookboek erg goede tip:
Benodigheden:
Bereidingswijze:
- Verhit de olie in de grote koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook 5 minuten en schep het regelmatig om.
- Roer in een kom de eieren met de eiwitten los en schenk ze in de pan.
- Schuif het eimengsel met een spatel naar het midden van de pan zodat het vloeibare eimengsel onder de rest kan vloeien.
- Voeg zodra de eibodem begint te stollen de courgette, wortels en tomaten toe. Strooi er wat peper over naar smaak en bak de frittata tot hij naar wens is.
- Bestrooi de frittata met basilicum snij hem in 2 of 4 delen en serveer hem.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten