woensdag 2 augustus 2017

Vegetarisch hoofdgerecht: Groenten frittata


Dit recept is erg gezond lekker en vegetarisch ideaal voor in de zomer. Bereidingstijd 10 tot 25 minuten.
Voor 2 tot 4 personen
Koken

Ingrediënten:

  • 1 tl olijfolie
  • 1 ui in dunne partjes gesneden
  • 1 tot 2 geperste knoflook tenen
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 1 kleine geraspte courgette
  • 2 geschrapte en gewassen wortels
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 el gesneden verse basilicum ter garnering

Vegetarisch kookboek erg goede tip:


Benodigheden:

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olie in de grote koekenpan. Bak hierin de ui en de knoflook 5 minuten en schep het regelmatig om.
  2. Roer in een kom de eieren met de eiwitten los en schenk ze in de pan.
  3. Schuif het eimengsel met een spatel naar het midden van de pan zodat het vloeibare eimengsel onder de rest kan vloeien.
  4. Voeg zodra de eibodem begint te stollen de courgette, wortels en tomaten toe. Strooi er wat peper over naar smaak en bak de frittata tot hij naar wens is.
  5. Bestrooi de frittata met basilicum snij hem in 2 of 4 delen en serveer hem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten