Vegetarisch hoofdgerecht: Taco's met kikkererwten en salsa
Ingrediënten:
- 2 rijpe en stevige avocado's
- 1 el limoensap
- 1 in blokjes gesneden tomaat
- 1 el olijfolie
- 1 in dunne halve ringen gesneden ui
- 400 gram uitgelekte kikkererwten uit blik
- 1 tl mild chilipoeder
- 8 blaadjes bindsla
- 8 taco schelpen ( mochten ze afgebakken moeten worden bak ze af volgens recept tijdens het koken )
- 2 el fijngesneden koriander blad en wat extra takjes ter garnering
- 150 ml zure room
- zout en peper
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
- Snij de avocado's doormidden langs de pit en snijd ze in blikjes
- Schep ze vervolgens om met het limoensap
- Voeg de tomaat blokjes toe en breng het op smaak met zout en peper
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de de ui 3 tot 4 minuten of tot hij goudbruin kleur
- Prak de kikkererwten met een vork en voeg ze samen met het chilipoeder toe aan de pan
- Laat ze al roerend 2 minuten doorwarmen op laag vuur
- Verdeel de slablaadjes over de taco schelpen
- Voeg de fijngesneden koriander toe aan de salsa en verdeel de salsa over de taco's
- Schep in elke taco schelp een beetje van het kikkererwten mengsel en voeg de zure room toe
- Garneer het met takjes koriander en serveer direct
Geen opmerkingen:
Een reactie posten