woensdag 2 augustus 2017

Vegetarisch hoofdgerecht: Taco's met kikkererwten en salsa


Voor 4 personen

Koken

Ingrediënten:

  • 2 rijpe en stevige avocado's
  • 1 el limoensap
  • 1 in blokjes gesneden tomaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 in dunne halve ringen gesneden ui
  • 400 gram uitgelekte kikkererwten uit blik
  • 1 tl mild chilipoeder
  • 8 blaadjes bindsla
  • 8 taco schelpen ( mochten ze afgebakken moeten worden bak ze af volgens recept tijdens het koken )
  • 2 el fijngesneden koriander blad en wat extra takjes ter garnering
  • 150 ml zure room
  • zout en peper

Receptenboek:


Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Snij de avocado's doormidden langs de pit en snijd ze in blikjes
  2. Schep ze vervolgens om met het limoensap
  3. Voeg de tomaat blokjes toe en breng het op smaak met zout en peper
  4. Verhit de olie in een pan en bak hierin de de ui 3 tot 4 minuten of tot hij goudbruin kleur
  5. Prak de kikkererwten met een vork en voeg ze samen met het chilipoeder toe aan de pan
  6. Laat ze al roerend 2 minuten doorwarmen op laag vuur
  7. Verdeel de slablaadjes over de taco schelpen
  8. Voeg de fijngesneden koriander toe aan de salsa en verdeel de salsa over de taco's
  9. Schep in elke taco schelp een beetje van het kikkererwten mengsel en voeg de zure room toe 
  10. Garneer het met takjes koriander en serveer direct


Geen opmerkingen:

Een reactie posten