Dit recept komt uit Piemonte in het Noordwesten van Italië. Het is erg lekker met de amandel taart.
Ingrediënten voor zes personen
- 55 gram boter om in te vetten
- 6 grote perziken
- 25 gram gemalen amandelen
- 55 gram amerettikoekjes
- 1 el amaretto
- ½ tl rasp van citroenschil
- 1 tl cacaopoeder
- 2 tl poedersuiker
- 2,25 dl halfdroge witte wijn
Recepten dessert boek:
Benodigdheden:
- Ovenvaste schaal
- Oven
- Kom
Bereidingswijze:
- Vet de ovenvaste schaal in met boter
- Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten
- Schep wat vruchtvlees uit het midden zodat er een holte ontstaat
- Bewaar het vruchtvlees in een kom
- Breek de koekjes in grote stukken
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Doe de amandelen, amaretti koekjes, amaretto, citroenschil en de helft van de boter bij de kom met het vruchtvlees en mix het goed en prak het fijn met een vork
- Vul de holten van de perziken met het mengsel en zet de perziken in de ovenvaste schaal
- Leg de rest van de boter in klontjes hierop en bestrooi het met de cacao en de poedersuiker.
- Giet de wijn in de ovenvaste schaal en zet geheel 30 minuten in de oven tot bovenkant goudbruin is.
- Dien het onmiddellijk op
Variatietips:
- Serveer er slagroom bij.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten