vrijdag 14 september 2018

Dessertrecept voor gevulde perziken dessert



Dit recept komt uit Piemonte in het Noordwesten van Italië. Het is erg lekker met de amandel taart.

Ingrediënten voor zes personen

  • 55 gram boter om in te vetten
  • 6 grote perziken
  • 25 gram gemalen amandelen
  • 55 gram amerettikoekjes
  • 1 el amaretto
  • ½ tl rasp van citroenschil
  • 1 tl cacaopoeder
  • 2 tl poedersuiker
  • 2,25 dl halfdroge witte wijn

Recepten dessert boek:










Benodigdheden:

  • Ovenvaste schaal
  • Oven
  • Kom

Bereidingswijze:

  1. Vet de ovenvaste schaal in met boter
  2. Snijd de perziken doormidden en verwijder de pitten
  3. Schep wat vruchtvlees uit het midden zodat er een holte ontstaat
  4. Bewaar het vruchtvlees in een kom
  5. Breek de koekjes in grote stukken
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden
  7. Doe de amandelen, amaretti koekjes, amaretto, citroenschil en de helft van de boter bij de kom met het vruchtvlees en mix het goed en prak het fijn met een vork
  8. Vul de holten van de perziken met het mengsel en zet de perziken in de ovenvaste schaal
  9. Leg de rest van de boter in klontjes hierop en bestrooi het met de cacao en de poedersuiker.
  10. Giet de wijn in de ovenvaste schaal en zet geheel 30 minuten in de oven tot bovenkant goudbruin is.
  11. Dien het onmiddellijk op
Variatietips:
  • Serveer er slagroom bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten