vrijdag 14 september 2018

Een dessertrecept voor Italiaanse amandeltaart



Dit recept heb ik bij mijn moeder gegeten. Deze taart is lekker als dessert met fruit of bij de koffie.Het volgende recept wat ik plaats gaat over gevulde perziken yumyum ook samen met deze taart goed te combineren.

  • Boter, om in te vetten
  • 3 eieren (gesplitst)
  • 140 gram kristalsuiker
  • 55 gram aardappelmeel
  • 140 gram amandelen ( je kan ook schaafsel kopen in de winkel)
  • 1 sinaasappel schil
  • 1,35 dl sinaasappelsap
  • Zout
  • Poedersuiker

Dessertboektip:



  1. Doe de amandelen in water en verwarm dit. Blancheer hier de amandelen in
  2. Haal ze er na 15 minuten uit en haal de velletjes eraf
  3. Snij ze fijn
  4. Sla stap 1,2,3 over als je schaafsel hebt gekocht
  5. Rasp de sinaasappel schil fijn
  6. Vet de taartvorm in
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden
  8. Klop de eidooiers met de suiker tot een bleke schuimende massa tot de garde er sporen in trekt
  9. Roer het aardappelmeel, de sinaasappelrasp en het sinaasappelsap erdoor.
  10. Klop de eiwitten met een beetje zout in een andere kom stijf
  11. Schep de eiwitten voorzichtig door het eierdooiermengsel
  12. Giet het mengsel in de bakvorm
  13. Doe dit in de oven en laat het 50 tot 60 minuten bakken tot het goudgeel is en stevig aanvoelt
  14. Laat de taart op een rooster afkoelen
  15. Strooi de poedersuiker met een zeef erover heen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten