zondag 16 september 2018

Dessertrecept voor kersen in marsala; ciliege al marsala

Dit is een gerecht uit Venetië. Gemaakt met morellen een kers die in heel Italië wordt geteeld.


Koken

Ingrediënten voor vier personen:

  • 140 gram kristalsuiker
  • 1 Citroen
  • Een kaneelstokje van 5 centimeter
  • 2,25 dl water
  • 2,25 dl marsala
  • 900 gram morellen (ontpit)
  • 1,5 dl slagroom
  • Eventueel suiker voor in de slagroom
  • Chocolade snippers

Recepten dessert boek:




















Benodigdheden:

  • Een pan met dikke bodem met deksel
  • 4 dessertborden of schaaltjes
  • Een kom

  1. Maak van de citroenschil dunne reepjes
  2. Doe de suiker,  citroenschil, het kaneelstokje, het water en de marsala in de pan.
  3. Breng het onder voortdurend koken aan de kook
  4. Zet het vuur lager als het aan de kook is en laat het zachtjes doorkoken
  5. Verwijder het kaneelstokje
  6. Voeg de morellen toe en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de pan
  7. Haal de morellen uit de pan en schep ze in de kom
  8. Zet de pan weer op het vuur en laat het vocht inkoken tot een dik en stroperig is
  9. Schenk de siroop over de kersen en laat het afkoelen
  10. Zet de kom met de morellen en saus minimaal een uur in de koelkast
  11. Klop de slagroom stijf voeg indien je dat lekker vindt suiker toe aan de slagroom
  12. Verdeel de morellen en de siroop over dessertborden of schaaltjes
  13. Garneer de ze met de slagroom (en eventueel de chocoladesnippers)
  • Vervang de marsala door een stevige rode wijn 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten