Dit is een gerecht uit Venetië. Gemaakt met morellen een kers die in heel Italië wordt geteeld.
Ingrediënten voor vier personen:
- 140 gram kristalsuiker
- 1 Citroen
- Een kaneelstokje van 5 centimeter
- 2,25 dl water
- 2,25 dl marsala
- 900 gram morellen (ontpit)
- 1,5 dl slagroom
- Eventueel suiker voor in de slagroom
- Chocolade snippers
Recepten dessert boek:
Benodigdheden:
- Een pan met dikke bodem met deksel
- 4 dessertborden of schaaltjes
- Een kom
- Maak van de citroenschil dunne reepjes
- Doe de suiker, citroenschil, het kaneelstokje, het water en de marsala in de pan.
- Breng het onder voortdurend koken aan de kook
- Zet het vuur lager als het aan de kook is en laat het zachtjes doorkoken
- Verwijder het kaneelstokje
- Voeg de morellen toe en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de pan
- Haal de morellen uit de pan en schep ze in de kom
- Zet de pan weer op het vuur en laat het vocht inkoken tot een dik en stroperig is
- Schenk de siroop over de kersen en laat het afkoelen
- Zet de kom met de morellen en saus minimaal een uur in de koelkast
- Klop de slagroom stijf voeg indien je dat lekker vindt suiker toe aan de slagroom
- Verdeel de morellen en de siroop over dessertborden of schaaltjes
- Garneer de ze met de slagroom (en eventueel de chocoladesnippers)
- Vervang de marsala door een stevige rode wijn


Geen opmerkingen:
Een reactie posten