Dit recept een wat Italianen semifreddo noemen. Dit betekent halfbevroren en het is een kruising tussen mousse en ijs. Dit is het op een na laatste recept uit mijn Italiaanse kookles.
- 225 gram mascarpone
- 2 el fijngemalen koffiebonen
- 25 gram kristalsuiker
- 85 gram fijngeraspte pure chocolade
- 5 dl slagroom (3,5 voor het recept 1,5 voor de garnering)
- Marsala
Recepten dessert boek:
Benodigheden:
- 4 tot 6 ijscoupes
- Diepvriesbak
- Een mengkom
Bereidingswijze:
- Klop de mascarpone met de koffie en de kristalsuiker grondig door elkaar
- Houd 4 theelepels geraspte chocolade apart
- Roer de rest met 5 eetlepels ongeklopte room door het kaasmengsel
- Klop de rest van de room tot stijve pieken
- Roer 1 eetlepel mascarponemengsel door de room om het wat losser te maken
- Schep de room voorzichtig bij de rest van het mascarponemengsel
- Doe het mengsel in een diepvriesbak en zet het circa 3 uur in de diepvries (niet te lang dit zorgt ervoor dat het zijn structuur verliest)
- Schep het chocoladedessert in glazen schaaltjes en besprenkel met een beetje marsala
- Schep wat slagroom erop en garneer met de apart gehouden chocolade
- Serveer het meteen


Geen opmerkingen:
Een reactie posten