Een recept voor: Engelse kerstcake
Een recept voor Engelse kerstcake (voor 8-10 personen)
Bereidingstijd: 2 uur en 20 min. (incl. baktijd) + 24 uur rusttijd

Ingrediënten:
- 150 g rozijnen
- 2 el Amaretto
- 125 g boter of margarine
- 125 g donkerbruine basterdsuiker
- 3 eieren
- 125 g bloem
- 1/2 tl bak-poeder
- 2 tl speculaaskruiden
- snufje zout
- 250 g gemengde noten, bijv. hazelnoten, amandelen, pecannoten
- 125 g dadels ontpit
- 150 g gewelde abnkozen
- 150 g bigarreaux (Franse vruchtjes)
- rasp van l sinaasappel
- poedersuiker
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 170°C*.hete lucht oven 160°C.
Bereidingswijze:
- Week de rozijnen in de Amaretto.
- Mix de boter met de suiker.
- Voeg een voor een de eieren toe.
- Mix de bloem, het bakpoeder, de kruiden en zout erdoor.
- Schep ten slotte de noten, de vruchten en de sinaasappelrasp door het beslag.
- Beleg de bodem van een ingevette cakevorm met bakpapier en vet dit ook in.
- Schep het beslag in de vorm en bak de cake 2 uur in de oven.
- Laat de cake helemaal afkoelen en laat hem het liefst ten minste l dag en nacht staan. Bestrooi de cake met poedersuiker en bind er een kerststrik omheen.
- Serveer in dunne plakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten