zondag 23 september 2018

Een recept voor: Engelse kerstcake

Een recept voor Engelse kerstcake (voor 8-10 personen)


Bereidingstijd: 2 uur en 20 min. (incl. baktijd) + 24 uur rusttijd

Koken

Ingrediënten:

  • 150 g rozijnen
  • 2 el Amaretto
  • 125 g boter of margarine
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 125 g bloem
  • 1/2 tl bak-poeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 250 g gemengde noten, bijv. hazelnoten, amandelen, pecannoten
  • 125 g dadels ontpit
  • 150 g gewelde abnkozen
  • 150 g bigarreaux (Franse vruchtjes)
  • rasp van l sinaasappel
  • poedersuiker

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170°C*.hete lucht oven 160°C.

Bereidingswijze:

  1. Week de rozijnen in de Amaretto. 
  2. Mix de boter met de suiker. 
  3. Voeg een voor een de eieren toe. 
  4. Mix de bloem, het bakpoeder, de kruiden en zout erdoor. 
  5. Schep ten slotte de noten, de vruchten en de sinaasappelrasp door het beslag. 
  6. Beleg de bodem van een ingevette cakevorm met bakpapier en vet dit ook in. 
  7. Schep het beslag in de vorm en bak de cake 2 uur in de oven. 
  8. Laat de cake helemaal afkoelen en laat hem het liefst ten minste l dag en nacht staan. Bestrooi de cake met poedersuiker en bind er een kerststrik omheen. 
  9. Serveer in dunne plakken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten