zondag 23 september 2018

Recept voor heerlijke Marokkaanse kip pastei uit de oven


Recept voor Marokkaanse kippastei

Dit recept is erg lekker maar niet makkelijk om te maken. Het recept heb ik na twee keer proberen iets aangepast. Vooral het goed leggen van het deeg en voorkomen dat het te droog is vormen de grootste uitdagingen. Ook het balanceren van de kruiden is afhankelijk van de persoon

Koken

  • 200 g boter
  • 1,5 kg kip in 4 delen
  • 1 grote ui
  • 3 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl saffraandraadjes
  • 2 el warm water
  • 1,25 dl kippenbouillon
  • Zout
  • Peper
  • 4 eieren
  • 25 g verse koriander
  • 3 el bladpeterselie
  • 50g amandelen
  • 30 g poedersuiker
  • 375g filodeeg
  • Poedersuiker
  1. Hak de ui fijn
  2. Week de safraandraadjes in 2 el warm water
  3. Klop de eieren los
  4. Hak de koriander fijn
  5. Hak de bladpeterselie fijn
  6. Hak de amandelen fijn
  7. Verwarm de oven voor op 180c

Benodigdheden

  • Pizzablik van 30 cm
  • Grote koekenpan
  • Kleine koekenpan
  • Koekenpandeksel
  • Blender of keukenmachine
  1. Smelt 40 g boter in de koekenpan
  2. Voeg de ui, kip, 2 tl kaneel de bouillon en de kruiden (behalve de koriander en peterselie) toe
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe
  4. Doe de deksel op de pan en laat het geheel minimaal 25 tot 35 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is
  5. Haal de kip uit de saus en laat het afkoelen
  6. Verwijder het vel van de botten en verdeel het vlees in dunne reepjes
  7. Breng de saus in de pan weer aan de kook
  8. Voeg de eieren toe.
  9. Blijf roeren tijdens het koken tot de eieren gaar zijn en de saus redelijk droog is
  10. Voeg de repen kip, de koriander en peterselie toe
  11. Breng het op smaak met peper en zout en blijf goed roeren
  12. Haal de pan van het vuur
  13. Rooster de amandelen bruin in de kleine koekenpan
  14. Laat ze een kleine beetje afkoelen
  15. Hak ze samen met de poedersuiker, de overgebleven kaneel in blenden of keukenmachine tot grove kruimels
  16. Smelt de resterende boter
  17. Leg een vel filodeeg op het pizzablik en bestrijk dit met de boter
  18. Leg de volgende vellen erop in de vorm van overlappen bloembladen.
  19. Bestrijk ze met boter
  20. Doe dit totdat er 8 vellen deeg gebruikt zijn
  21. Schep de kipvulling erop en strooi de amandelen erover heen
  22. Vouw de overhangende stukken deeg over de vulling
  23. Leg een vel deeg op de bovenkant en bestrijk deze en de overhangende stukken met boter
  24. Leg vervolgens weer 8 vellen op bovenkant weer als overlappenbloembladen.
  25. Vouw de overhangende stukken over de taart zodat je echt een mooi rond geheel krijgt
  26. Bestrijk de bovenkant met boter
  27. Bak hem vervolgens 40 tot 45 minuten in de oven gaar en goudbruin
  28. Bestrooi hem eventueel met poedersuiker voor het serveren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten