heerlijk visrecept als hoofdgerecht: pijlinktvis met garnalen en tuinbonen
voor 4 tot 6 personen
Wat hebben we nodig:
- 2 el olijfolie
- 4 bosuitjes in dunne ringen gesneden
- 2 tenen fijngesneden knoflook
- 500 g schoongemaakte inktvislijfjes gesneden in brede ringetjes
- 100 ml droge witte wijn
- 225 g verse jonge tuinboontjes ( diepvries kan eventueel ook)
- 250 g grote gepelde rauwe garnalen ( waarvan de darmkarnalen zijn verwijderd)
- 4 el fijngesneden bladpeterselie
- zout en peper
- turks brood voor erbij
Wat zijn de benodigdheden voor het koken:
Hoe maken we het:
- Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel
- Bak hierin de bosuitjes 4 tot 5 minuten op matig vuur roer ze af en toe om
- Voeg de knoflook toe en bak hem al roerend 30 seconden mee
- Voeg de inktvisringetjes toe en bak ze 2 minuten op hoog vuur tot ze licht kleuren roer ze onder het bakken om
- Schek de wijn erbij en breng hem aan de kook
- Voeg de bonen toe en laat ze afgedekt pruttelen tot ze gaar zijn tot 5-8 minuten voor verse bonen 4 tot 5 minuten voor diepvries bonen.
- Voeg de garnalen toe leg het deksel weer op de pan en laat alles nog 2 tot 3 minuten pruttelen tot de garnalen roze kleuren en opkrullen
- Voeg de peterselie het zout en peper toe
- Serveer het warm en met turksboord om in mee te dopen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten