Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 4 biefstukken ca 150 gram
- 200 gram taugé
- 4 bosuitjes in dunne ringetjes
- 2 el plantaardige olie
- Zout en peper
Recepten tip:
Voor de teriyaki saus:
- 2 el mirin
- 2 el sake of lichte, droge sherry
- 4 el donkere sojasaus
- 1 tl suiker
Benodigdheden:
- Kom
- Koekenpan
- Keukenpapier
Boek met lekkere recepten:
Bereidingswijze
- Bestrooi de biefstuk met peper en zout en zet hem opzij
- Vermeng de teriyakisaus, de mirin, sake, sojasaus en suiker in een kommetje
- Roer ze goed door elkaar
- Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan op hoogvuur.
- Voeg de taugé toe en schep deze iedere 30 seconden om
- Schep de taugé uit de pan en laat hem uitleggen op keukenpapier
- Verhit de resteren olie in de pan en leg de biefstukken erin.
- Bak ze aan elke kant 1 tot 3 minuten bruin
- Neem ze uit de pan houd ze warm
- Neem de pan van het vuur en voeg de saus en bosuitjes toe
- Laat de saus 2 minuten pruttelen op een laag tot matig vuur
- Wacht tot hij is ingekookt en mooi glanst
- Snij de biefstukjes in plakjes en schik ze op een bedje van taugé
- Schep de saus erover en serveer direct



Geen opmerkingen:
Een reactie posten