donderdag 13 september 2018

Hoofdgerecht of kerst recept voor: biefstuk teri yaki heerlijk

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 biefstukken ca 150 gram
  • 200 gram taugé
  • 4 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 2 el plantaardige olie
  • Zout en peper

Recepten tip:









Voor de teriyaki saus:

  • 2 el mirin
  • 2 el sake of lichte, droge sherry
  • 4 el donkere sojasaus
  • 1 tl suiker
    Koken

Benodigdheden:

  • Kom
  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Boek met lekkere recepten:









Bereidingswijze

  1. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en zet hem opzij
  2. Vermeng de teriyakisaus, de mirin, sake, sojasaus en suiker in een kommetje
  3. Roer ze goed door elkaar
  4. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan op hoogvuur.
  5. Voeg de taugé toe en schep deze iedere 30 seconden om
  6. Schep de taugé uit de pan en laat hem uitleggen op keukenpapier
  7. Verhit de resteren olie in de pan en leg de biefstukken erin.
  8. Bak ze aan elke kant 1 tot 3 minuten bruin
  9. Neem ze uit de pan houd ze warm
  10. Neem de pan van het vuur en voeg de saus en bosuitjes toe
  11. Laat de saus 2 minuten pruttelen op een laag tot matig vuur
  12. Wacht tot hij is ingekookt en mooi glanst
  13. Snij de biefstukjes in plakjes en schik ze op een bedje van taugé
  14. Schep de saus erover en serveer direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten