donderdag 13 september 2018

Recept voor hoofdgerecht of kerst: gegrilde biefstuk met pittige chili salsa

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • Voor de biefstuk
  • 4 entrecotes ongeveer 250 gram
  • Zonnebloemolie of olijfolie
  • Zout en peper
    Koken

Voor de chilisalsa:

  • 4 rode habanero pepers
  • 4 groene poblano pepers
  • 3 tomaten ontveld en de zaadjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden
  • 2 el fijngesneden korianderblad
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • Zout
  • Veldsla voor de garnering

Receptenboek tip:












Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Aluminiumfolie
  • Kom voor de salsa
  • Maatbeker of kannetje
  • Grilpan
  • Gril

Nog een heerlijk koekboek:









Bereidingswijze:

  1. Verwarm de gril voor op de hoogste stand
  2. Leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat
  3. Schik de pepers op de folie en gril ze tot ze schroeiplekjes krijgen keer ze regelmatig om
  4. Laat de pepers afkoelen
  5. Snij de pepers doormidden en verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees fijn
  6. Vermeng de pepers, tomaten en koriander in een kom
  7. Vermeng in een beker of kan de azijn in olijfolie.
  8. Voeg zout naar smaak toe en schenk de dressing over de salsa.
  9. Schep de salsa goed om en zet hem tot gebruik in de koelkast
  10. Verhit de grilpan op matig vuur
  11. Kwast hem in met wat olie
  12. Bestrooi de entrecotes met zout en peper naar smaak
  13. Gril ze aan elke kant 2 tot 4 minuten aan elke kant tot ze naar wens zijn
  14. Serveer ze direct met de salsa en paar plukken veldsla

Geen opmerkingen:

Een reactie posten