Voor 4 personen
Ingrediënten:
- Voor de biefstuk
- 4 entrecotes ongeveer 250 gram
- Zonnebloemolie of olijfolie
- Zout en peper
Voor de chilisalsa:
- 4 rode habanero pepers
- 4 groene poblano pepers
- 3 tomaten ontveld en de zaadjes verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- 2 el fijngesneden korianderblad
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el olijfolie
- Zout
- Veldsla voor de garnering
Receptenboek tip:
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
- Kom voor de salsa
- Maatbeker of kannetje
- Grilpan
- Gril
Nog een heerlijk koekboek:
Bereidingswijze:
- Verwarm de gril voor op de hoogste stand
- Leg een vel aluminiumfolie op de bakplaat
- Schik de pepers op de folie en gril ze tot ze schroeiplekjes krijgen keer ze regelmatig om
- Laat de pepers afkoelen
- Snij de pepers doormidden en verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees fijn
- Vermeng de pepers, tomaten en koriander in een kom
- Vermeng in een beker of kan de azijn in olijfolie.
- Voeg zout naar smaak toe en schenk de dressing over de salsa.
- Schep de salsa goed om en zet hem tot gebruik in de koelkast
- Verhit de grilpan op matig vuur
- Kwast hem in met wat olie
- Bestrooi de entrecotes met zout en peper naar smaak
- Gril ze aan elke kant 2 tot 4 minuten aan elke kant tot ze naar wens zijn
- Serveer ze direct met de salsa en paar plukken veldsla



Geen opmerkingen:
Een reactie posten