Hoofdgerecht: Ovenschotel gehakt met bloemkool
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 dl. Melk
- 4 eieren
- 300 gram gehakt
- Zout
- Peper
- Nootmuskaat
- Paneermeel
- Pittige geraspte kaas
- Boter
- Pan om bloemkool in te koken
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Oven
- Staafmixer/keukenmachine
- Maak de bloemkool schoon en was hem
- Verwijder de blaadjes en andere zaken
- Snij / breek hem in gelijke roosjes af bewaar de helft van de bloemkool
- Zet water op in een pan om de bloemkool te koken en voeg hier wat zout aan toe
- Kook de bloemkoel gaar in het water laat het vervolgens afkoelen
- Bak het gehakt rul in de koekenpan en laat het afkoelen
- Vet de ovenschaal in met boter
- Verwarm de oven voor op 200c
- Klop de melk en de eieren door elkaar
- Pureer de helft van de bloemkool in de blender/keukenmachine
- Voeg dit bij het ei/melk mengsel
- Roer het gehakt en de kruiden door het mengsel
- Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de bloemkool roosjes over de bovenkant
- Bestrooi de schotel met het paneermeel en de gerapte kaas
- Bak hem in 35 tot 45 minuten tot de bovenkaant mooi bruin is ( dit hangt af van je oven)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten