zondag 16 september 2018

Hoofdgerecht: Ovenschotel gehakt met bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 dl. Melk
  • 4 eieren
  • 300 gram gehakt
  • Zout
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • Paneermeel
  • Pittige geraspte kaas
  • Boter
Koken

Boekentip:









Benodigdheden:

  • Pan om bloemkool in te koken
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Oven
  • Staafmixer/keukenmachine

Bereidingswijze:

  1. Maak de bloemkool schoon en was hem
  2. Verwijder de blaadjes en andere zaken
  3. Snij / breek hem in gelijke roosjes af bewaar de helft van de bloemkool
  4. Zet water op in een pan om de bloemkool te koken en voeg hier wat zout aan toe
  5. Kook de bloemkoel gaar in het water laat het vervolgens afkoelen
  6. Bak het gehakt rul in de koekenpan en laat het afkoelen
  7. Vet de ovenschaal in met boter
  8. Verwarm de oven voor op 200c
  9. Klop de melk en de eieren door elkaar
  10. Pureer de helft van de bloemkool in de blender/keukenmachine
  11. Voeg dit bij het ei/melk mengsel
  12. Roer het gehakt en de kruiden door het mengsel
  13. Doe het mengsel in de ovenschaal en verdeel de bloemkool roosjes over de bovenkant
  14. Bestrooi de schotel met het paneermeel en de gerapte kaas
  15. Bak hem in 35 tot 45 minuten tot de bovenkaant mooi bruin is ( dit hangt af van je oven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten