zondag 16 september 2018

Hoofdgerecht: Recept voor biefstuk Stroganoff

Een heerlijk makkelijk recept voor de lekkere stroganoff

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 700 gram biefstuk
  • 2 kleine uien
  • 1 kop bouillon (rundvlees of groente)
  • 3 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel mosterd (liefst fijne)
  • zout en peper
  • 3 tot 4 eetlepels room


Koken

Biefstuk Stroganoff Recept

  • Snijd de biefstuk in vierkantjes of in kleine gelijkmatige stukjes
  • Schil de uien en snipper ze fijn in kleine stukken
  • Laat anderhalve eetlepel boter in de pan smelten
  • Voeg al roerend de bloem toe aan de boter
  • Laat de boter met de bloem lichtbruin kleuren en giet er geleidelijk de bouillon bij
  • Roer de mosterd door de saus. Blijf net zo lang roeren totdat er een romige en gelijkmatig gebonden saus is ontstaan
  • Doe nu de overgebleven boter in een braadpan en laat deze mooi bruin worden
  • Voeg de stukjes biefstuk en de gesnipperde uien toe en strooi er wat peper en zout over
  • Bak het vlees aan alle kanten bruin
  • Roer de room door de mosterdsaus
  • Voeg het vlees en de uien toe aan de saus en laat de biefstuk enkele minuten op laag vuur doorsudderen
  • Als je de biefstuk wat beter gebakken wil doe je dit wat langer
Lekker met gekookte, gebakken of gefrituurde aardappelen of een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten