Een heerlijk makkelijk recept voor de lekkere stroganoff
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 700 gram biefstuk
- 2 kleine uien
- 1 kop bouillon (rundvlees of groente)
- 3 eetlepels boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel mosterd (liefst fijne)
- zout en peper
- 3 tot 4 eetlepels room
Biefstuk Stroganoff Recept
- Snijd de biefstuk in vierkantjes of in kleine gelijkmatige stukjes
- Schil de uien en snipper ze fijn in kleine stukken
- Laat anderhalve eetlepel boter in de pan smelten
- Voeg al roerend de bloem toe aan de boter
- Laat de boter met de bloem lichtbruin kleuren en giet er geleidelijk de bouillon bij
- Roer de mosterd door de saus. Blijf net zo lang roeren totdat er een romige en gelijkmatig gebonden saus is ontstaan
- Doe nu de overgebleven boter in een braadpan en laat deze mooi bruin worden
- Voeg de stukjes biefstuk en de gesnipperde uien toe en strooi er wat peper en zout over
- Bak het vlees aan alle kanten bruin
- Roer de room door de mosterdsaus
- Voeg het vlees en de uien toe aan de saus en laat de biefstuk enkele minuten op laag vuur doorsudderen
- Als je de biefstuk wat beter gebakken wil doe je dit wat langer
Lekker met gekookte, gebakken of gefrituurde aardappelen of een salade.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten