Hoofdgerecht, recept voor gebakken spruitjes met gepoft sesamzaad
- 1 tot 1½ kg spruitjes
- 2 el boter
- 2 el olijfolie of zonnebloemolie
- Snufje fijn zeezout
- Scheutje water
- 1 tl. Sesamolie
- 8 el. Blank sesamzaad
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Pel en halveer de spruitjes
- Snijd de grote spruiten in drie schijfjes
- Verhit de boter in een grote koekenpan, voeg de olie toe en temper het vuur
- Bak de spruitjes op een laag vuur 3 minuten wentel de spruitjes om ( pas op dat ze niet aanbranden)
- Giet er een scheutje water bij en dek de pan af
- Gaar ze door tot beetgaar zijn dit duurt enkele minuten
- Pof het sesamzaad in een droge koekenpan op vrij hoog vuur
- Blijf de pan schudden tot het sesamzaad popt
- Bestrooi de spruitjes met het sesamzaad
- Drup er de sesamolie over en schep ze nogmaals om
- Bestrooi ze met kaas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten