zondag 16 september 2018

Vegetarisch recept voor pastinaakpot met knapperige spruitgroenten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1kg pastinaken
  • 1kg uien
  • 1kg kruimige aardappels
  • Zout
  • Boter
  • El verse rozemarijnnaaldjes
  • 2 laurierblaadjes
  • Loof van 10 takjes peterselie
  • Enkele druppels rijpe balsamicoazijn
  • 100 g spruitgroenten ( prei, broccoli, radijs of alfalfa

Koken

Benodigdheden:


Bereidingswijze:

  1. Maak de pastinaken schoon
  2. Pel de uien en snij ze in ringen
  3. Schil de aardappels
  4. Hak de rozemarijnnaaldjes zeer fijn
  5. Haalveer de pastinaken in de lengte en houdt 1 kleine pastinaak apart
  6. Controleer of de binnennerf van de pastinaak houterig is en haal hem weg als dat het geval is
  7. Hak de uienringen in stukjes van ongeveer 1 cm
  8. Halveer de aardappels indien nodig
  9. Breng de groenten in een pan aan de kook gebruik zo min mogelijk water en voeg naar smaak zout toe.
  10. Voeg ook de laurier en rozemarijn toe en kook het tot het stampbaar is
  11. Verwijder de laurier en stamp de groenten met de peterselie en de azijn.
  12. Wees niet te zuinig met boter en voeg het pastinaakje fijn gehakt toe.
  13. Baak de spruitgroenten ultra kort en voeg ze toe

Variatietip

  • Voeg knapperig gebakken tofu toe
  • Niet vegatarisch met uitgebakken spekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten