Vegetarisch recept voor pastinaakpot met knapperige spruitgroenten
- 1kg pastinaken
- 1kg uien
- 1kg kruimige aardappels
- Zout
- Boter
- El verse rozemarijnnaaldjes
- 2 laurierblaadjes
- Loof van 10 takjes peterselie
- Enkele druppels rijpe balsamicoazijn
- 100 g spruitgroenten ( prei, broccoli, radijs of alfalfa
Benodigdheden:
- Maak de pastinaken schoon
- Pel de uien en snij ze in ringen
- Schil de aardappels
- Hak de rozemarijnnaaldjes zeer fijn
- Haalveer de pastinaken in de lengte en houdt 1 kleine pastinaak apart
- Controleer of de binnennerf van de pastinaak houterig is en haal hem weg als dat het geval is
- Hak de uienringen in stukjes van ongeveer 1 cm
- Halveer de aardappels indien nodig
- Breng de groenten in een pan aan de kook gebruik zo min mogelijk water en voeg naar smaak zout toe.
- Voeg ook de laurier en rozemarijn toe en kook het tot het stampbaar is
- Verwijder de laurier en stamp de groenten met de peterselie en de azijn.
- Wees niet te zuinig met boter en voeg het pastinaakje fijn gehakt toe.
- Baak de spruitgroenten ultra kort en voeg ze toe
Variatietip
- Voeg knapperig gebakken tofu toe
- Niet vegatarisch met uitgebakken spekjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten