Een heerlijk recept voor een niet te pittige kip en het is nog snel te bereiden ook.
Ingrediënten:
- 500 gr. Kipreepjes of blokjes
- 2 uien in blokjes
- 6 eetl. Gewurze saus
- 6 eetl. Ketjap Manis
- 4 eetl. Azijn
- 1 eetl. Donker bruine suiker
- 3 theel. Sambal badjak
- Olijfolie
- 1 zoete puntpaprika in smalle reepjes
- 2 ons doperwten
Receptenboektip:
Benodigdheden:
- Schaal voor de marinade en het intrekken
- Braadpan
receptboektip:
Bereidingswijze:
- Voor de marinade alle ingrediënten, behalve de groente mengen en minimaal 1 uur laten intrekken.
- Zet een pan op het vuur en doe er olijfolie in. Laat de olie heet worden.
- Doe kip erin en laat hem 10 minuten braden voeg vervolgens de groente en bak het tot de groentes zacht zijn.
Variatietip:
- Serveer het met zilvervliesrijst.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten