donderdag 13 september 2018

Recept voor vis goujons met pittige mayonaise (hoofd of bijgerecht) (vegetarisch)

Voor 4 personen, lekker als hoofdgerecht of bijgerecht of zelfs als hapje tijdens de kerst.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • Zout en peper
  • 3 eieren
  • 140 gram matsemeel
  • 450 gram stevige witvisfilet in reepjes
  • Zonnebloem of arachideolie
  • Voor de pittige mayonaise
  • 2 el zoete chilisaus
  • 4-5 el mayonaise








Benodigdheden:

  • Kom om in te roeren
  • Schaal of plat bord
  • Koekenpan

Receptenboektip voor sushi









Bereidingswijze:

  1. Strooi de bloem op een plat bord en meng er flink wat zout en peper door
  2. Roer de eieren los in een kom
  3. Strooi het matsemeel op een ander plat bord
  4. Wentel de reepjes vis door het bloemmengsel
  5. Doop ze in de losgeklopte eieren en wentel ze vervolgens door het matsemeel zodat ze met een flink laagje hiervan bedekt zijn
  6. Schenk een bodempje olie van 1 cm in een koekenpan met een antiaanbaklaag
  7. Bak de reepjes vis hierin goudbruin gaar in een paar minuten keer ze halverwege
  8. Roer voor de pittige mayonaise de chilisaus en mayonaise door elkaar in een kommetje
  9. Schep de goujons op voorverwarmde borden en geef de pittige mayonaise er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten