Voor 4 personen, lekker als hoofdgerecht of bijgerecht of zelfs als hapje tijdens de kerst.
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- Zout en peper
- 3 eieren
- 140 gram matsemeel
- 450 gram stevige witvisfilet in reepjes
- Zonnebloem of arachideolie
- Voor de pittige mayonaise
- 2 el zoete chilisaus
- 4-5 el mayonaise
Benodigdheden:
- Kom om in te roeren
- Schaal of plat bord
- Koekenpan
Receptenboektip voor sushi
Bereidingswijze:
- Strooi de bloem op een plat bord en meng er flink wat zout en peper door
- Roer de eieren los in een kom
- Strooi het matsemeel op een ander plat bord
- Wentel de reepjes vis door het bloemmengsel
- Doop ze in de losgeklopte eieren en wentel ze vervolgens door het matsemeel zodat ze met een flink laagje hiervan bedekt zijn
- Schenk een bodempje olie van 1 cm in een koekenpan met een antiaanbaklaag
- Bak de reepjes vis hierin goudbruin gaar in een paar minuten keer ze halverwege
- Roer voor de pittige mayonaise de chilisaus en mayonaise door elkaar in een kommetje
- Schep de goujons op voorverwarmde borden en geef de pittige mayonaise er apart bij.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten