Lekkere herfst spaghetti met walnoten en feta
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram walnoten
- 300 gram spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie of malachideolie
- 100 gram magere spekreepjes of ontbijtspek/bacon
- 1 blikje gepelde tomaat(400 gr) of verse Turkse tomaten voor de smaak
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout en versgemalen peper
- 1 potje blokjes gemarineerde feta
- eventueel pesto
Bereidingstijd: 20 tot 40 minuten de eerste keer zal het 40 zijn.
Voorbereiding

- Pel de walnoten
- Hak de walnoten grof
- Snipper de ui
- Versnipper de knoflook
- Doe water in een pan en voeg zout naar smaak toe (eventueel ook de pesto)
- Kook de spaghetti beetgaar.
- Zet een koekenpan op het vuur
- Bak hierin het spek, de ui en knoflook tot het spek knapperig is
- Voeg nu de blokjes tomaat, de peterselie en de walnoten toe
- Zorg dat het warm blijft maar niet kookt
- Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.
- Schep de afgegoten en uitgelekte spaghetti in een voorverwarmde schaal en schep de saus er over.
- Schep daarop de gemarineerde blokjes feta met een deel van de olie en serveer meteen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten