zondag 23 september 2018

Lekkere herfst spaghetti met walnoten en feta

Pizza receptenboek

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram walnoten
  • 300 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie of malachideolie
  • 100 gram magere spekreepjes of ontbijtspek/bacon
  • 1 blikje gepelde tomaat(400 gr) of verse Turkse tomaten voor de smaak
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 potje blokjes gemarineerde feta
  • eventueel pesto

Bereidingstijd: 20 tot 40 minuten de eerste keer zal het 40 zijn.

Voorbereiding

Koken

  1. Pel de walnoten
  2. Hak de walnoten grof
  3. Snipper de ui
  4. Versnipper de knoflook
  • Doe water in een pan en voeg zout naar smaak toe (eventueel ook de pesto)
  • Kook de spaghetti beetgaar.
  • Zet een koekenpan op het vuur
  • Bak hierin het spek, de ui en knoflook tot het spek knapperig is
  • Voeg nu de blokjes tomaat, de peterselie en de walnoten toe
  • Zorg dat het warm blijft maar niet kookt
  • Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de afgegoten en uitgelekte spaghetti in een voorverwarmde schaal en schep de saus er over.
  •  Schep daarop de gemarineerde blokjes feta met een deel van de olie en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten