Een recept voor heerlijke boterkoek van mijn moeder. Voor een vorm van 26 centimeter doorsnede voor een standaard oven.
Ingrediënten:
- 300 gram bloem
- 175 gram witte basterdsuiker
- 250 gram koude (room)boter
- eventueel een mespuntje zout en ½ ei, losgeklopt
.
Het recept:
- Zeef de bloem, suiker en zout in een kom.
- Voeg de boter toe en verdeel deze met 2 messen in zo klein mogelijke stukjes door het bloem mengsel.
- Kneed met koele hand het deeg tot een samenhangende bal.
- Doe het deeg in de vorm
- Bestrijk de bovenkant met het ei.
- Zet de vorm op een rooster in de oven bij een temperatuur van 200 tot 220 graden
- Bak hem in 15 tot 25 minuten gaar en bruin.
Receptenboek tip voor desserts:
Variaties:
- Maak voor het bakken met een mes ruitvormige patronen
- Strooi voor het bakken bakgember naar behoefte, recept advies 50 gr. Of geschaafde amandelen over het deeg.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten