zondag 23 september 2018

Recept voor boterkoek

Een recept voor heerlijke boterkoek van mijn moeder. Voor een vorm van 26 centimeter doorsnede voor een standaard oven.
Koken

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 250 gram koude (room)boter
  • eventueel een mespuntje zout en ½ ei, losgeklopt

.

Het recept:


  1. Zeef de bloem, suiker en zout in een kom. 
  2. Voeg de boter toe en verdeel deze met 2 messen in zo klein mogelijke stukjes door het bloem mengsel.
  3. Kneed met koele hand het deeg tot een samenhangende bal.
  4. Doe het deeg in de vorm
  5. Bestrijk de bovenkant met het ei.
  6. Zet de vorm op een rooster in de oven bij een temperatuur van 200 tot 220 graden
  7. Bak hem in 15 tot 25 minuten gaar en bruin.

Receptenboek tip voor desserts:






















 Variaties:
  • Maak voor het bakken met een mes ruitvormige patronen
  • Strooi voor het bakken bakgember naar behoefte, recept advies 50 gr. Of geschaafde amandelen over het deeg.

Ik heb zelf een kleine oven, 3 richels. De koek gaat bij mij op de onderste richel en hij blijft circa. 30 minuten in de oven. Als hij half is afgekoeld, snijd ik hem in stukjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten