Een belangrijk misverstand is dat je goede tomatensaus alleen van verse tomaten kan maken. Niets is minder waar. Tomaten uit blik zijn bijzonder geschikt en worden door de beste pizzeria's gebruikt vanwege hun uitgesproken smaak.

Ingrediënten voor tomatensaus voor bijvoorbeeld pizza's:
(dit is genoeg voor 4 bodems met een doorsnede van 20 cm):
Boekentip:
- 1 ui
- 25 gram boter
- 2 teentjes knoflook
- halve theelepel suiker
- 4 dl gezeefde tomaten(uit een pak)
- halve theelepel Italiaanse kruiden zoals oregano,rozemarijn, basilicum
- halve theelepel zout
De bereiding:
- pel en snipper de ui.
- verhit de boter of de olie in een steelpan en fruit de ui.
- pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe.
- voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op een laag vuur ca. 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is

Geen opmerkingen:
Een reactie posten