zondag 23 september 2018

Recept voor stoofpeertjes met advocaat en slagroom

recept voor stoofpeertjes met advocaat&slagroom (4 personen)

Bereidingstijd: 2½ uur (incl. koken)

Koken
Ingrediënten:

  • l kg stoofperen (Gieser Wildeman) 
  • 2 kruidnagels
  • ¼ citroen 
  • l kaneelstokje
  • 2 el suiker 
  • 3 el rode bessensap
  • (l el rode port) 
  • advocaat - roomijs
  • slagroom 
  • cacaopoeder

Bereidingswijze:


  1. Schil de stoofpeertjes. 
  2. Prik de kruidnagels in de citroen. 
  3. Zet de stoofpeertjes in een pan en leg de citroen en de kaneel erbij. 
  4. Bestrooi met de suiker. 
  5. Schenk het bessensap erbij en voeg zoveel water toe, dat de peertjes net onderstaan.
  6. Kook de peertjes in 2 uur gaar en verwijder de citroen en de kaneel. 
  7. Halveer de peertjes. 
  8. Schep een lepel advocaat op kleine bordjes en leg er 2 peerhelften in. 
  9. Schep er tot slot nog een bolletje ijs bij en garneer met slagroom. 
  10. Bestuif het geheel met een beetje cacaopoeder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten