recept voor stoofpeertjes met advocaat&slagroom (4 personen)
Bereidingstijd: 2½ uur (incl. koken)

Ingrediënten:
- l kg stoofperen (Gieser Wildeman)
- 2 kruidnagels
- ¼ citroen
- l kaneelstokje
- 2 el suiker
- 3 el rode bessensap
- (l el rode port)
- advocaat - roomijs
- slagroom
- cacaopoeder
Bereidingswijze:
- Schil de stoofpeertjes.
- Prik de kruidnagels in de citroen.
- Zet de stoofpeertjes in een pan en leg de citroen en de kaneel erbij.
- Bestrooi met de suiker.
- Schenk het bessensap erbij en voeg zoveel water toe, dat de peertjes net onderstaan.
- Kook de peertjes in 2 uur gaar en verwijder de citroen en de kaneel.
- Halveer de peertjes.
- Schep een lepel advocaat op kleine bordjes en leg er 2 peerhelften in.
- Schep er tot slot nog een bolletje ijs bij en garneer met slagroom.
- Bestuif het geheel met een beetje cacaopoeder.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten