donderdag 13 september 2018

Vergetarisch bakrecept: Geitenkaastaartjes

Voor 12 stuks

Koken

Wat hebben we nodig?

  • Gesmolten boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
  • 400 g bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • Ongeveer 3 el uien of tomatenrelish ( het recept voor de relish kun je onderaan vinden als je dit nog niet eerder hebt gemaakt)
  • 350 g zachte geitenkaas in plakjes gesneden
  • Olijf olie om te besprenkelen
  • Peper

Heerlijk receptenboek






















Welke hulpmiddelen hebben we nodig?










Hoe maken we het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet 1 a 2 bakplaten in met de gesmolten boter
  • Bestrooi een werkvlak op het aanrecht met bloem
  • Spreid het bladerdeeg erop uit en rol de plooien zo nodig weg
  • Steek met een uitsteekvorm ( 7 tot 8 cm ) zoveel mogelijk rondjes uit de deeglap
  • Leg de deegrondjes op de bakplaten en druk bij elk rondje een uitsteekvorm van 5 cm in het midden zodat er een randje ontstaat ( druk er niet doorheen!)
  • Bestrijk de deegrondjes met ei en prik er gaatjes in met een vork
  • Schep op elk deegrondje een theelepel relish en leg er een plakje geitenkaas op
  • Besprenkel de kaas met wat olijfolie en maal er wat zwarte peper over
  • Bak de taartjes 8 tot 10 minuten in de oven af ( tot het deegknapperig is en de kaas gesmolten)

Voor de tomatenrelish:

Wat hebben we nodig?

  • 1/2 venkelknol in piepklein blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 zeer fijn gesneden ui
  • 2 zeer fijn gesneden tenen knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 Tomaten met de zaadjes eruit en in zeer kleine blokjes gesneden
  • 2 el Rode wijnazijn
  • 1 el Peterselie fijngesneden

Hoe maken we het?

  1. Kook de venkel 6 minuutjes en hem giet af
  2. Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook gedurende 5 minuten boven zacht vuur
  3. Voeg de venkel, tomaatpuree en tomaten toe en fruit het geheel nog 5 minuten zachtjes.
  4. Voeg de rodewijnazijn toe en breng het op smaak met peper en zout.
  5. Laat het afkoelen en roer de peterselie erdoor.

Voor de uirelish:

Wat hebben we nodig?

  • 3 Rode uien
  • 2 el Olijfolie
  • 3 el Balsamicoazijn
  • 3 el Honing
  • Scheutje rode wijn

Hoe maken we het?

  1. Pel de uien en snij ze in ringen
  2. Verhit de olijfolie en laat de uien op laag vuur in ongeveer 15 minuten zacht worden
  3. Voeg de rode wijn, de honing en azijn toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes pruttelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten