Vergetarisch bakrecept: Geitenkaastaartjes
Voor 12 stuks
Wat hebben we nodig?
- Gesmolten boter om in te vetten
- Bloem om te bestuiven
- 400 g bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- Ongeveer 3 el uien of tomatenrelish ( het recept voor de relish kun je onderaan vinden als je dit nog niet eerder hebt gemaakt)
- 350 g zachte geitenkaas in plakjes gesneden
- Olijf olie om te besprenkelen
- Peper
Welke hulpmiddelen hebben we nodig?
Hoe maken we het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Vet 1 a 2 bakplaten in met de gesmolten boter
- Bestrooi een werkvlak op het aanrecht met bloem
- Spreid het bladerdeeg erop uit en rol de plooien zo nodig weg
- Steek met een uitsteekvorm ( 7 tot 8 cm ) zoveel mogelijk rondjes uit de deeglap
- Leg de deegrondjes op de bakplaten en druk bij elk rondje een uitsteekvorm van 5 cm in het midden zodat er een randje ontstaat ( druk er niet doorheen!)
- Bestrijk de deegrondjes met ei en prik er gaatjes in met een vork
- Schep op elk deegrondje een theelepel relish en leg er een plakje geitenkaas op
- Besprenkel de kaas met wat olijfolie en maal er wat zwarte peper over
- Bak de taartjes 8 tot 10 minuten in de oven af ( tot het deegknapperig is en de kaas gesmolten)
Voor de tomatenrelish:
Wat hebben we nodig?
- 1/2 venkelknol in piepklein blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 1 zeer fijn gesneden ui
- 2 zeer fijn gesneden tenen knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 4 Tomaten met de zaadjes eruit en in zeer kleine blokjes gesneden
- 2 el Rode wijnazijn
- 1 el Peterselie fijngesneden
Hoe maken we het?
- Kook de venkel 6 minuutjes en hem giet af
- Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook gedurende 5 minuten boven zacht vuur
- Voeg de venkel, tomaatpuree en tomaten toe en fruit het geheel nog 5 minuten zachtjes.
- Voeg de rodewijnazijn toe en breng het op smaak met peper en zout.
- Laat het afkoelen en roer de peterselie erdoor.
Voor de uirelish:
Wat hebben we nodig?
- 3 Rode uien
- 2 el Olijfolie
- 3 el Balsamicoazijn
- 3 el Honing
- Scheutje rode wijn
Hoe maken we het?
- Pel de uien en snij ze in ringen
- Verhit de olijfolie en laat de uien op laag vuur in ongeveer 15 minuten zacht worden
- Voeg de rode wijn, de honing en azijn toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten