Vegetarisch recept, hoofdgerecht: gegrilde halloumispiesjes met venkel-bonensalade
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 g halloumikaas
- 1 teen geperste knoflook
- 1 in dunne plakjes gesneden venkelknol
- 1 in dunne halve ringen gesneden rode ui
- 400 g uitgelekte cannellinibonen uit blik
- 1-2 el balsamicoazijn om te besprenkelen
Voor de dressing
- Het raspsel en sap van 1 citroen
- 3 el fijngesneden bladpeterselie
- 4 el olijfolie
- Zout en peper
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
- Vermeng voor de dressing het citroenraspsel en het sap, de peterselie, de olie en wat zout en peper in een kom
- Snijd de halloumi in blokjes van 2 cm en steek ze aan 4 voorgeweekte satéstokjes.
- Bestrijk ze vervolgens met de helft van de dressing
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Gril de spiesjes 6 tot 8 minuten of tot ze goudbruin kleuren en keer ze halverwege
- Doe de resterende dressing met de knoflook in een pannetje en breng hem aan de kook
- Meng hem met de venkel, ui en bonen
- Serveer de spiesjes met de venkelbonensalade en besprenkel het met wat balsamicoazijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten