donderdag 13 september 2018

Vegetarisch recept, hoofdgerecht: gegrilde halloumispiesjes met venkel-bonensalade

Voor 4 personen


Koken

Ingrediënten:

  • 200 g halloumikaas
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 in dunne plakjes gesneden venkelknol
  • 1 in dunne halve ringen gesneden rode ui
  • 400 g uitgelekte cannellinibonen uit blik
  • 1-2 el balsamicoazijn om te besprenkelen

Voor de dressing

  • Het raspsel en sap van 1 citroen
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper

Receptenboektip met lekkere vegetarisch recepten:




















Benodigdheden:

Nog een top boek









Bereidingswijze:

  • Vermeng voor de dressing het citroenraspsel en het sap, de peterselie, de olie en wat zout en peper in een kom
  • Snijd de halloumi in blokjes van 2 cm en steek ze aan 4 voorgeweekte satéstokjes.
  • Bestrijk ze vervolgens met de helft van de dressing
  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  • Gril de spiesjes 6 tot 8 minuten of tot ze goudbruin kleuren en keer ze halverwege
  • Doe de resterende dressing met de knoflook in een pannetje en breng hem aan de kook
  • Meng hem met de venkel, ui en bonen
  • Serveer de spiesjes met de venkelbonensalade en besprenkel het met wat balsamicoazijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten