donderdag 13 september 2018

Vis curry recept: Pittige Thaise vis curry met pijlinktvis

voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 200 gram pijlinktvis (schoongemaakt zonder tentakels)
  • 500 gram stevige witvisfilet (liefst zeeduivel of heilbot)
  • 1 el maïsolie
  • 4 fijngesneden sjalotten
  • 2 fijngesneden tenen knoflook
  • 2 el groene Thaise currypasta
  • 2 fijngesneden kleine stengels citroengras
  • 1 tl garnalenpasta
  • 500 ml kokosmelk
  • 200 gram grote rauwe garnalen ( gepeld en darmkanalen verwijderd)
  • 12 verse venusschelpen
  • 8 verse basilicumblaadjes in kleine snipper plus wat extra blaadjes ter garnering
  • Rijst

Recepten boektip:









Benodigdheden:

Receptenboektip:









Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst (200 tot 300 gram)
  2. Snijd de inktvislijfjes in ringetjes. Snijd de visfilet in blokjes van 2 tot 3 cm
  3. Verwarm een grote wok voor en verhit hierin de olie
  4. Voeg de sjalotten, knoflook en currypasta toe en roerbak alles 1 tot 2 minuten
  5. Voeg het citroengras en de garnalen pasta toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
  6. Zet het vuur laag en voeg de inktvis, vis en garnalen toe en laat het 2 minuten pruttelen
  7. Spoel de venusschelpen af, verwijder de gebroken schelpen of exemplaren die zich niet sluiten als u ze tegen de rand van het aanrecht tikt
  8. Voeg de schelpen toe aan de curry en verwarm ze 1 minuut mee of tot ze zich openen
  9. Verwijder de exemplaren die gesloten blijven
  10. Haal de rijst van het vuur
  11. Strooi de basilicum over de curry
  12. Schep de curry in kommen en garneer het met basilicumblaadjes
  13. Serveer het direct met de rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten