Vis curry recept: Pittige Thaise vis curry met pijlinktvis
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram pijlinktvis (schoongemaakt zonder tentakels)
- 500 gram stevige witvisfilet (liefst zeeduivel of heilbot)
- 1 el maïsolie
- 4 fijngesneden sjalotten
- 2 fijngesneden tenen knoflook
- 2 el groene Thaise currypasta
- 2 fijngesneden kleine stengels citroengras
- 1 tl garnalenpasta
- 500 ml kokosmelk
- 200 gram grote rauwe garnalen ( gepeld en darmkanalen verwijderd)
- 12 verse venusschelpen
- 8 verse basilicumblaadjes in kleine snipper plus wat extra blaadjes ter garnering
- Rijst
Recepten boektip:
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
- Kook de rijst (200 tot 300 gram)
- Snijd de inktvislijfjes in ringetjes. Snijd de visfilet in blokjes van 2 tot 3 cm
- Verwarm een grote wok voor en verhit hierin de olie
- Voeg de sjalotten, knoflook en currypasta toe en roerbak alles 1 tot 2 minuten
- Voeg het citroengras en de garnalen pasta toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur laag en voeg de inktvis, vis en garnalen toe en laat het 2 minuten pruttelen
- Spoel de venusschelpen af, verwijder de gebroken schelpen of exemplaren die zich niet sluiten als u ze tegen de rand van het aanrecht tikt
- Voeg de schelpen toe aan de curry en verwarm ze 1 minuut mee of tot ze zich openen
- Verwijder de exemplaren die gesloten blijven
- Haal de rijst van het vuur
- Strooi de basilicum over de curry
- Schep de curry in kommen en garneer het met basilicumblaadjes
- Serveer het direct met de rijst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten