Visrecept met zalm: aardappelkoekjes met warm gerookte zalm
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 800 gram kruimige / bloemige aardappels geschild
- 1 ui
- 2 el gesnipperde dille en wat extra takjes voor de garnering
- 1 tl selderijzout
- peper
- 25 gram boter
- 2 el olijfolie
- 1 bosje of zakje waterkers
- 1 el walnoten olie
- 1 el citroensap
- 250 gram warm gerookte zalm in snippers
- partjes citroen
Recepten boek tip:
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
- Rasp de aardappelen en ui in een keukenmachine.
- Doe het raspsel over in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit
- Roer de dille, het selderijzout en flink wat peper door het aardappelmengsel en verdeel het in 8 porties
- Verhit de helft van de boter en olie in de grote koekenpan
- Schep hierin 4 bergjes van het aardappelmengsel en plet ze licht
- Bak de aardappelkoekjes 4-5 minuten, tot ze aan de onderkant goudbruin kleuren
- Keer de aardappelkoekjes en bak ze aan de andere kant goudbruin
- Neem ze uit de pan en bak nog 4 aardappelkoekjes houdt de andere 4 warm
- Schep de waterkers in een kom met de walnotenolie en 1 eetlepel van het citroensap
- Verdeel de salade over de borden en schap de aardappelkoekjes erop
- Verdeel hierover de zalmsnippers sprenkel het resterende citroensap erover en maal er wat peper over
- Garneer met de takjes dille en serveer het met de partjes citroen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten