donderdag 13 september 2018

Visrecept met zalm: aardappelkoekjes met warm gerookte zalm

voor 4 personen


Ingrediënten:

  • 800 gram kruimige / bloemige aardappels geschild
  • 1 ui
  • 2 el gesnipperde dille en wat extra takjes voor de garnering
  • 1 tl selderijzout
  • peper
  • 25 gram boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje of zakje waterkers
  • 1 el walnoten olie
  • 1 el citroensap
  • 250 gram warm gerookte zalm in snippers
  • partjes citroen

Recepten boek tip:




















Benodigdheden:

Recepten boeken tip:














Bereidingswijze:

  1. Rasp de aardappelen en ui in een keukenmachine.
  2. Doe het raspsel over in een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit
  3. Roer de dille, het selderijzout en flink wat peper door het aardappelmengsel en verdeel het in 8 porties
  4. Verhit de helft van de boter en olie in de grote koekenpan
  5. Schep hierin 4 bergjes van het aardappelmengsel en plet ze licht
  6. Bak de aardappelkoekjes 4-5 minuten, tot ze aan de onderkant goudbruin kleuren
  7. Keer de aardappelkoekjes en bak ze aan de andere kant goudbruin
  8. Neem ze uit de pan en bak nog 4 aardappelkoekjes houdt de andere 4 warm
  9. Schep de waterkers in een kom met de walnotenolie en 1 eetlepel van het citroensap
  10. Verdeel de salade over de borden en schap de aardappelkoekjes erop
  11. Verdeel hierover de zalmsnippers sprenkel het resterende citroensap erover en maal er wat peper over
  12. Garneer met de takjes dille en serveer het met de partjes citroen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten