voor 4 personen
Ingrediënten:
- 8 verse sardines gegileerd, afgespoeld en drooggedept
- 4 el olijfolie
- 3 tenen knoflook in plakjes
- 1 tl chilivlokken
- 1 venkelknol bijgesneden in dunne plakjes
- 350 g gedroogde linguine
- 1/2 tl citroenraspsel
- 1 el citroensap
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- 2 el fijngesneden peterselie
- zout en peper
Receptentip:
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Pan om de pasta in koken
- Schaal om in te serveren
Receptentip:
Bereidingswijze:
- Snij de sardines in grove stukken
- Verwarm de schaal voor
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur
- Bak hierin de knoflook en chilivlokken 1 minuut
- Voeg de venkel toe en schep hem 4 tot 5 minuten om tot hij zacht is
- Zet het vuur laag en voeg de sardines toe, laat ze 3 tot 4 minuten pruttelen
- Doe intussen de pasta in een pan met licht gezouten water kokend water.
- Kook hem beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Giet de pasta af en doe hem terug in de pan
- Voeg het citroenraspsel en sap, de pijnboompitten en peterselie toe aan het sardinemengsel
- Voeg het zout en peper naar smaak toe
- Voeg de pasta en resterende olie toe aan de pan en schep alles voorzichtig om
- Schep alles in een voorverwarmde schaal en serveer direct



Geen opmerkingen:
Een reactie posten