donderdag 13 september 2018

Visrecept: Sardines met venkel en linguini

voor 4 personen

    Koken

Ingrediënten:

  • 8 verse sardines gegileerd, afgespoeld en drooggedept
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 venkelknol bijgesneden  in dunne plakjes
  • 350 g gedroogde linguine
  • 1/2 tl citroenraspsel
  • 1 el citroensap
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • zout en peper

Receptentip:





















Benodigdheden:
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Pan om de pasta in koken
  • Schaal om in te serveren

Receptentip:









Bereidingswijze:

  1. Snij de sardines in grove stukken
  2. Verwarm de schaal voor
  3. Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur
  4. Bak hierin de knoflook en chilivlokken 1 minuut
  5. Voeg de venkel toe en schep hem 4 tot 5 minuten om tot hij zacht is
  6. Zet het vuur laag en voeg de sardines toe, laat ze 3 tot 4 minuten pruttelen
  7. Doe intussen de pasta in een pan met licht gezouten water kokend water.
  8. Kook hem beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  9. Giet de pasta af en doe hem terug in de pan
  10. Voeg het citroenraspsel en sap, de pijnboompitten en peterselie toe aan het sardinemengsel
  11. Voeg het zout en peper naar smaak toe
  12. Voeg de pasta en resterende olie toe aan de pan en schep alles voorzichtig om
  13. Schep alles in een voorverwarmde schaal en serveer direct

Geen opmerkingen:

Een reactie posten