donderdag 13 september 2018

Visrecept voor pittige makreel met tropische salsa

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen kurkuma
  • 1/4 cayennepeper
  • snufje zout
  • 8 makreelfilets
  • plat brood

Receptentip:






















Voor de salsa

  • 1 kleine avacado
  • 1 kleine mango
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • sap van 1 limoen

Receptentip









Benodigdheden:

  • geribbelde grillpan
  • mes om de vis te kerven
  • kommetjes om salsa in te serveren
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de geribbelde grillpan voor
  2. Vermeng de koriander, komijn, kurkuma en cayennepeper met wat zout
  3. Kerf de visfilets aan de kant van het vel enkele malen diep in
  4. Wrijf ze in met het specerijenmengsel
  5. Snij voor de salsa de avocado en mango doormidden lang de pit
  6. Schil en snijd ze in kleine blokjes vermeng het met de ui en het limoensap
  7. Gril de makreelfilets 6 tot 8 minuten in de pan keer ze halverwege
  8. Leg op elk bord twee makreelfilets schep er wat salso op en serveer het met plat brood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten