zondag 23 september 2018

Zelf gemaakte salade dressings deel 1:

Zelf gemaakte salade dressings:

Koken
Kruidenvinaigrette

Ingrediënten:

  • 1el fijngesneden groene kruiden (peterselie, selderij, kervel, bieslook)
  • 2el citroensap
  • Zout
  • Peper
  • 6el zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Meng de kruiden met het citroensap
  2. Breng het mengsel op smaak met peper en zout
  3. Klop de olie hier door let op dat dit lepel per lepel gebeurt


Ingrediënten:
  • 1el geraspte mierikswortel
  • 2el witterwijnazijn
  • 125 ml slagroom
  • Zout 
  • Peper

Bereidingswijze
Roer de mierikswortel door de azijn. Klop de slagroom tot deze dik vloeibaar is. Meng de mierikswortel met azijn erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper. 


Vietnamese dressing

Ingrediënten:

  • 1el vissaus
  • 2el limoensap
  • 1tl suiker
  • Zout
  • Peper


Bereidingswijze
 Meng de vissaus met het limoensap, suiker, 1 eetlepel water en voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de koriander toe en klop de olie hier door let op dat dit lepel per lepel gebeurt

Balsamico vinaigrette

  • Ingrediënten:
  • 1 el balsamicoazijn 
  • 1 tl vloeibare honing
  • 1 el rode port
  • zout 
  • peper
  • 6 el olijfolie

Bereidingswijze
Roer de azijn, honing en port kloppend door tot de honing is opgelost. Voeg zout en peper toe naar smaak. Klop de olie hier door let op dat dit lepel per lepel gebeurt




Geen opmerkingen:

Een reactie posten