zondag 23 september 2018

Zelf gemaakte salade dressings deel 2:

Chilidressing met sesamzaad

Koken

Ingrediënten:


  •  2 el zoete chilisaus
  • 2 el limoensap
  • Zout
  • Peper
  • 1 el sesamolie
  • 2 el arachide olie
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze:

Meng de limoensap met de chilisaus en voeg naar smaak peper en zout toe. Voeg nu de koriander toe. Klop de beide soorten olie hier lepel voor lepel door. Strooi het sesamzaad over de dressing. 


Pinda-kokosdressing

Ingrediënten:

  • 2 el pindakaas
  • 2 el kokosmelk
  • Zout
  • Peper
  • 1 bosui
  • 2 el arachideolie
  • 2 el geroosterde gemalen kokos


Bereidingswijze:
Snij de bosui in ringetjes. Maak water warm voeg twee eetlepels heet water aan de pindakaas toe. Roer de kokosmelk erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Nu de bosui toevoegen.
Klop de olie hier door let op dat dit lepel per lepel gebeurt. Strooi de kokos eroverheen.


Blauwekaas dressing

Ingrediënten:

  • 2 el citroensap
  • 100g blauwe schimmelkaas
  • 4 el halvanaise
  • 150 ml slagroom
  • Zout
  • Peper
  • Bosuitjes


Bereidingswijze:

Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Verkruimel de blauwe kaas. Roer de halverine, de kaas en het citroensap door elkaar. Voeg de slagroom onder roeren toe. Naar smaak zout en peper toevoegen. Nu de bosui erdoor roeren.

Tomaten basilicumdressing

Ingrediënten:

  • 2 el fijngesneden basilicum
  • 2 el citroensap
  • 50 ml tomatensap
  • zout
  • peper
  • 4 el zonnebloem olie

Receptenboek tip:






















Bereidingswijze:

Meng het citroensap, de tomatensap en de basilicum door elkaar. Voeg naar smaak zout en peper toe. Klop de olie hier door let op dat dit lepel per lepel gebeurt.


Yoghurt-tuinkruidendressing


Ingrediënten:


Bereidingswijze:

Meng het citroensap en rasp, mosterd en mayonaise. Voeg de yoghurt en kruiden toe. Naar smaak zout en peper toevoegen.



Mosterd-honingdressing




Geen opmerkingen:

Een reactie posten