woensdag 31 oktober 2018

Recepten voor een salade: een maaltijdsalade Geroosterde pompoensalade met balsamicodressing

  • 2 kg pompoen
  • olijfolie
  • 100 gr groene linzen
  • 100 gr rucola
  • 6 lente-uitjes
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes


Voor de dressing

  • 5 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl honing

Recepten tip:


Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, haal de zaadjes eruit en snijd de pompoen in stukken van 2 cm.
  3. Doe de pompoen op een bakplaat met bakpapier, besprenkel hem met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Rooster hem 20 minuten in de oven tot hij zacht is.
  5. Kook de linzen voor ongeveer 15 minuten (tot ze beetgaar zijn). Laat ze daarna uitlekken.
  6. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
  7. Verwijder de zaadjes van de chilipeper (tenzij je van heel pittig houdt) en hak hem fijn.
  8. Hak de knoflook fijn
  9. meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
  10. Doe de rucola in een kom, leg de linzen en de pompoen erboven op.
  11. Besprenkel het met de dressing en garneer met de sesamzaadjes en lente-uitjes.

KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten