Recepten voor een salade: een maaltijdsalade Geroosterde pompoensalade met balsamicodressing
- 2 kg pompoen
- olijfolie
- 100 gr groene linzen
- 100 gr rucola
- 6 lente-uitjes
- 1 tl geroosterde sesamzaadjes
- 5 el olijfolie
- 3 el balsamico azijn
- 1 el sojasaus
- 1 rood chilipepertje
- 1 teentje knoflook
- 1 tl honing
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de pompoen, haal de zaadjes eruit en snijd de pompoen in stukken van 2 cm.
- Doe de pompoen op een bakplaat met bakpapier, besprenkel hem met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Rooster hem 20 minuten in de oven tot hij zacht is.
- Kook de linzen voor ongeveer 15 minuten (tot ze beetgaar zijn). Laat ze daarna uitlekken.
- Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes.
- Verwijder de zaadjes van de chilipeper (tenzij je van heel pittig houdt) en hak hem fijn.
- Hak de knoflook fijn
- meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar.
- Doe de rucola in een kom, leg de linzen en de pompoen erboven op.
- Besprenkel het met de dressing en garneer met de sesamzaadjes en lente-uitjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten