woensdag 10 oktober 2018

Lunchrecept: gevulde Italiaanse bol met champignon, kruiden, spek en kaas uit de oven

Lunchgerecht: Gevulde Italiaanse bol met champignon, kruiden, spek en kaas uit de oven yummie! bereidingstijd: 20 minuten Een lekker gevulde Italiaanse bol heerlijk bij een soepje




Ingrediënten

  • Champignons (250g)
  • 4 Italiaanse bollen
  • Spek klein gesneden (150g)
  • geraspte kaas liefst Edammer (100g)
  • Basilicum
  • Olijf of Malachideolie

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180c
  2. Snij de kap van Italiaanse bollen eraf en haal het brooddeeg uit de bollen zodat er een ruimte staat om ze straks te vullen.
  3. Was de champignons (verwijder de zwarte aarde)
  4. Snij de champignons ( snij ze redelijk fijn zodat ze straks makkelijk in de oven garen)

Bereiding:

  1. Zet twee pannen op het vuur met olie en wacht tot ze warm zijn
  2. Bak de spekjes in een pan (bak lekker knapperig)
  3. Bak de champignons in een pan (dit hoeft niet te gaar ze moeten nog wel smaak hebben)
  4. Als de spekjes en champignong goed gebakken zijn voeg je de champignons en spekjes samen in een pan. Meng ze vervolgens met de kaas en basilicum. Vul nu de vier Italiaanse bollen met het de vulling vergeet niet de bovenkant weer op de broodjes te zetten.
  5. Bak de Italiaanse bollen in de oven nu 7 minuten af
  6. Haal de broodjes uit de oven en serveer ze op borden, eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten