woensdag 10 oktober 2018

Verschillende champignons recepten voor tussendoor of als snack

Verschillende champignon recepten: Champignons met spek tapas Champignons gemarineerd Champignons in bierbeslag

receptentips:


 

Ingrediënten voor Champignon Tapas

  • 1 eetlepel olijfolie of malachideolie ( is goedkoper)
  • 150 gram gerookt spek of ham (gehakt kan eventueel voor de afwisseling)
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 g kleine witte champignons
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
Koken

Bereidingswijze

  • Zet een pan op het vuur en doe er olie in en verhit hem
  • Bak het spek, gehakt of de ham 3 minuten in de pan
  • Voeg de knoflook en champignons aan de pan toen en meng het geheel goed blijf constant roeren bak het geheel 1 a 2 minuten
  • Voeg de wijn en peterselie aan het geheel toe
  • Laat de boel 4 a 5 minuten doorsudderen totdat de wijn bijna geheel verdampt is en neem de pan van het vuur
  • Serveer ze aan jezelf of het bezoek

Ingrediënten voor Champignons Gemarineerd

  • 4 a 5 eetlepels olijfolie of malachideolie ( is goedkoper)
  • 500 gram champignons
  • 2 a 3 sjalotjes (in ringen)
  • 200 ml wijnazijn
  • 1 eetlepel dragon

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie is een koekenpan met dikke bodem
  2. Voeg de champignons toe als de olie bijna rookt en bak ze tot ze bruin gekleurd zijn
  3. Voeg de sjalotjes toe en voeg peper en zout naar eigen smaak toe
  4. Bak het geheel tot sjalotjes zacht zijn
  5. Voeg een scheut wijnazijn bij en laat het lekker pruttelen voor enkele minuten
  6. Druppel en olijfolie overheen en laat het afkoelen tot kamer temperatuur
  7. Strooi er dragon over en server de champignons


Ingrediënten voor Champignons in bierbeslag

  • 250 gram champignons
  • 250 gram bloem
  • half flesje bier (liefst van een goed merk Duvel/Grolsch/Heineken)
  • snufje zout
  • Frituurpan

Bereidingswijze

  1. Meng het bier met de bloem en voeg hieraan het snufje zout toe
  2. Let erop dat het mengsel wel dik moet blijven
  3. Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes
  4. Verwarm de frituurpan op 180c
  5. Haal de champignons door het beslag zorg dat ze goed bedekt zijn
  6. Haal de champginons er na 5 minuten uit langer  als ze nog niet goed goud bruin zijn
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze niet te vet zijn
  8. Serveer ze met een lekker knoflook sausje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten