Verschillende champignon recepten: Champignons met spek tapas Champignons gemarineerd Champignons in bierbeslag
receptentips:
Ingrediënten voor Champignon Tapas
- 1 eetlepel olijfolie of malachideolie ( is goedkoper)
- 150 gram gerookt spek of ham (gehakt kan eventueel voor de afwisseling)
- 2 teentjes knoflook
- 450 g kleine witte champignons
- 125 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
Bereidingswijze
- Zet een pan op het vuur en doe er olie in en verhit hem
- Bak het spek, gehakt of de ham 3 minuten in de pan
- Voeg de knoflook en champignons aan de pan toen en meng het geheel goed blijf constant roeren bak het geheel 1 a 2 minuten
- Voeg de wijn en peterselie aan het geheel toe
- Laat de boel 4 a 5 minuten doorsudderen totdat de wijn bijna geheel verdampt is en neem de pan van het vuur
- Serveer ze aan jezelf of het bezoek
Ingrediënten voor Champignons Gemarineerd
- 4 a 5 eetlepels olijfolie of malachideolie ( is goedkoper)
- 500 gram champignons
- 2 a 3 sjalotjes (in ringen)
- 200 ml wijnazijn
- 1 eetlepel dragon
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie is een koekenpan met dikke bodem
- Voeg de champignons toe als de olie bijna rookt en bak ze tot ze bruin gekleurd zijn
- Voeg de sjalotjes toe en voeg peper en zout naar eigen smaak toe
- Bak het geheel tot sjalotjes zacht zijn
- Voeg een scheut wijnazijn bij en laat het lekker pruttelen voor enkele minuten
- Druppel en olijfolie overheen en laat het afkoelen tot kamer temperatuur
- Strooi er dragon over en server de champignons
Ingrediënten voor Champignons in bierbeslag
- 250 gram champignons
- 250 gram bloem
- half flesje bier (liefst van een goed merk Duvel/Grolsch/Heineken)
- snufje zout
- Frituurpan
Bereidingswijze
- Meng het bier met de bloem en voeg hieraan het snufje zout toe
- Let erop dat het mengsel wel dik moet blijven
- Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes
- Verwarm de frituurpan op 180c
- Haal de champignons door het beslag zorg dat ze goed bedekt zijn
- Haal de champginons er na 5 minuten uit langer als ze nog niet goed goud bruin zijn
- Laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze niet te vet zijn
- Serveer ze met een lekker knoflook sausje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten