woensdag 10 oktober 2018

Recept voor heerlijke bloemkool schoten/schotel uit de oven

Dit recept is echt lekker voor de wintermaanden. Heerlijk voor als het kwik weer richting de 0 gaat.

Ingrediënten

receptentips:


Variatietips:

  • Kerrie in plaats van de basilicum of oregano

  • Vuurvaste ovenschaal
  • Steelpan

  
Bereidingswijze

  1. Was de bloemkool en snij hem in kleine stukken zodat je roosjes hebt.
  2. Kook de bloemkoolroosjes 7,50 tot 12,5 minuut en giet ze af.
  3. Snij de ham en spek in kleine stukjes
  4. Vermeng de ham en spek met 1 ei en de slagroom of koffieroom.
  5. Vet de vuurvaste schaal in
  6. Doe de helft van de bloemkool in de schaal.
  7. Doe hier de zojuist gemaakte ham/spek vulling overheen.
  8. Doe hier vervolgens weer de rest van de bloemkool overheen.
  9. Splits de laatste 2 eieren en roer de dooiers los met 4 eetlepels melk.
  10. Klop de eiwitten vervolgens stijf.
  11. Smelt in de steelpan de boter en voeg hier de bloem bij.  Voeg vervolgens ook de bloem toe. Zodat er een basis voor saus ontstaat.
  12. Roer hier nu het eimengels doorheen met de oregano of basilicum en de kaas.
  13. Voeg hier naar smaak zout en peper aan toen.
  14. Als laatste meng je de eiwit erdoorheen doe dit beetje voor beetje.  
  15. Giet de saus over het bloemkool mengsel.
  16. Stop de schotel in een voorverwarmde oven op 200c voor 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten