Dit recept is echt lekker voor de wintermaanden. Heerlijk voor als het kwik weer richting de 0 gaat.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 150 gram ham
- 100 gram katenspek of bacon
- 2 eetlepers slagroom of koffieroom
- 3 eieren
- 1,5 deciliter melk
- 2 eetlepels boter (liefst roomboter )
- 2 eetlepels bloem
- 0,5 theelepel basilicum of oregano ( dit is minder overheersend)
- 50 gram geraspte oude kaas (liefst belegen)
- zout
- peper
receptentips:
Variatietips:
- Kerrie in plaats van de basilicum of oregano
- Vuurvaste ovenschaal
- Steelpan
Bereidingswijze
- Was de bloemkool en snij hem in kleine stukken zodat je roosjes hebt.
- Kook de bloemkoolroosjes 7,50 tot 12,5 minuut en giet ze af.
- Snij de ham en spek in kleine stukjes
- Vermeng de ham en spek met 1 ei en de slagroom of koffieroom.
- Vet de vuurvaste schaal in
- Doe de helft van de bloemkool in de schaal.
- Doe hier de zojuist gemaakte ham/spek vulling overheen.
- Doe hier vervolgens weer de rest van de bloemkool overheen.
- Splits de laatste 2 eieren en roer de dooiers los met 4 eetlepels melk.
- Klop de eiwitten vervolgens stijf.
- Smelt in de steelpan de boter en voeg hier de bloem bij. Voeg vervolgens ook de bloem toe. Zodat er een basis voor saus ontstaat.
- Roer hier nu het eimengels doorheen met de oregano of basilicum en de kaas.
- Voeg hier naar smaak zout en peper aan toen.
- Als laatste meng je de eiwit erdoorheen doe dit beetje voor beetje.
- Giet de saus over het bloemkool mengsel.
- Stop de schotel in een voorverwarmde oven op 200c voor 30 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten